Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gunnarsbo

Insändare
Höga löner till politiker

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.Habodemokraterna har under våren och sommaren delat ut en folder vad våra tre kommunalråd har för arvoden, samt vad tre tjänstemän har i lön.

Reaktionerna från vanligt folk har varit väldigt stor nästan ingen förstår att lilla Habo skall ha tre kommunalråd. Många frågar sig varför högsta kommunalrådet skall ha ett arvode över 60 000kr i månaden. Ett oppositionsråd över 46 000kr fast han inte bedriver någon oppositionspolitik. Det tredje kommunalrådet har ett arvode över 40 000kr i månaden.

Annons

Annons

Vi har fått alla uppgifter från kommunens lönekontor där alla uppgifter är offentliga. Uppgifterna om våra tre tjänstemän har ändrats från 1/4 2019. De har fått ytterligare stora höjningar.

Kommunchefen har man bytt namn på till kommundirektör allt för att motivera lönen som höjdes med 4000kr ¼ från 94 000kr till 98 000kr i månaden. Från 1/7 har även kommunstyrelsens au utsett en biträdande kommundirektör med en lön på 70 000kr. kommunsekreterarens nya lön är 53 700kr. Tekniske chefens nya lön steg med 3000kr till 72 000kr.

Lågkonjunkturen står för dörren med troliga nya besparingar inom äldrevården att då chockhöja sina egna löner och arvoden är inte ok.

Morgan Malmborg

Habos oppositionspolitiker

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy