Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Centrala Öster

Ny tidskrift kan vinna dubbla pris

Sergei Muchin, museichef, och Anna Stålhammar, redaktör, med tidskriften Utflykt.

Annons

Tidskriften Utflykt, som ges ut av Jönköpings läns museum och Jönköpings läns hembygdsförbund, har nominerats till både Svenska Designpriset och Publishingpriset 2019.

Bara ett nummer har hittills getts ut, men det räckte för att tidskriften skulle nomineras till de två stora tävlingarna.

Jönköpings läns museum beskriver det som att man i tidskriften går på upptäcktsfärd i länets kulturarv, i historien, nutiden och framtiden, för att ge kunskap och väcka nya tankar och upptäckarlust hos läsarna.

Det är Jönköpings läns museum och Jönköpings läns hembygdsförbund som tillsammans ger ut den, med ett nummer per år. Utflykt nr 2 2019/2020 släpps den 16 oktober 2019.

Annons

Annons

Vill nå fler

– Vi presenterar det breda begreppet kulturarv på ett nytt sätt genom detta format – en medveten satsning för att nå de som vanligtvis inte besöker vårt museum. De glädjande nomineringarna är en bekräftelse på att vi är på rätt väg, säger Sergei Muchin, museichef, i ett pressmeddelande.

Varje nummer har ett nytt tema. Det första numret handlade om trä och i oktober släpps det nya numret med temat vatten.

– Målet var att skapa en helhet, med kvalitet i både innehåll och form. Det är väldigt roligt att vi har lyckats redan med första numret, säger Anna Stålhammar, huvudredaktör, som även lyfter fram att det är Carl Anders Skoglund som står bakom den grafiska formen.

Avgörs under hösten

Svenska Designpriset är en tävling som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och kreativa områden. De nominerade bidragen har utsetts av en jury och nu återstår folkets röst. Omröstningen börjar den 2 september och vinnarna presenteras på en prisgala i Göteborg den 17 oktober.

När det gäller Publishingpriset är det en jurybedömd kommunikationstävling, där juryn bedömer textinnehåll, visuellt innehåll och helheten i utförandet. Vinnarna presenteras i en stor prisutdelning, den 5 november i Stockholm.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy