Annons

Annons

Annons

Ljungarum

Fick P-böter – skrev ilsket brev

Text: 

Kommunstyrelsens ordförande och dess ledamöter har fått ett brev från två ilskna turister som inte har mycket gott att säga om Jönköping.

Ett par som besökte Jönköping fick parkeringsböter när de stod i kön till receptionen i ett hotell. Nu har ett brev anlänt till kommunstyrelsen.

I brevet framgår det att de är irriterade över att ha fått parkeringsböter när de höll på att lasta ur sin bil utanför ett hotell i centrala Jönköping

Annons

”Är det så här ni behandlar folk när de besöker Jönköping”, skriver de bland annat.

Annons

Än så länge har de inte fått något svar på brevet som lyder så här:

Till kommunstyrelsens ordförande och 15 ledamöter

Vi hade sett fram mot ett par trevliga dagar i Jönköping och hade bokat in oss på Vox hotel. Vid incheckningen stod vi som nummer fem i kön och vi frågade receptionisten om bilen kunde stå kvar utanför entrén under incheckningen.

Svaret blev ja. Efter incheckningen hade vi fått en p-bot för felparkering.

Hur ser Jönköpings myndigheter på de människor som vill besöka staden? Vi turister:

• bor på stadens hotell

• besöker era restauranger

• shoppar i era butiker

• fikar på staden caféer

• tar ett glas vin på era barer

• bidrar på alla sätt till stadens allmänna välstånd

Det vi turister gör är att vi ger arbetstillfällen för hela stadens befolkning.

Och vad gör stadens myndigheter för turisterna!

Jo, ni sätter en parkeringsvakt att lurpassa på en bil som står utanför entrén till hotellet och håller på att checka in och bär upp sina väskor till rummet. Det syntes väldigt väl att bilen inte var parkerad utan enbart uppställd, fortfarande med väskor och annat bagage i bilen. Bilen stod inte i vägen för någon annan, den stod inte i korsning, den utgjorde ingen trafikfara, den stod bara utanför entrén i väntan på att köras till parkeringsgaraget!

Annons

Vad vill myndigheterna uppnå med att sätta dit turister som just är på väg att bidra till stadens välbefinnande! Ska vi hellre besöka någon annan stad att gynna!

Annons

Vi tycker ni har burit er illa åt. Vi tycker det är lågt att en parkeringsvakt står gömd bakom ett hörn och springer fram när gästen just håller på att gå in med sitt bagage. Det är uselt, det är botten och det kommer att dröja innan vi besöker Jönköping igen!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan