Annons

Annons

Annons

Därför väljer allt fler att resa med buss

Flygen är utsläppsmonster och tågen lider av signalfel. Genom att ta bussen på din resa slipper du nervösa tågbyten och långtidsparkering på flygplatsen. Bröderna Robin och Joachim Nyberg berättar varför de tror att bussen är framtidens färdmedel.

Bröderna Joachim och Robin driver resebyråerna JoRo Buss och Barnarps Trafik.
Öppna bild i helskärmsläge

De flesta har någon gång upplevt det där signalfelet som gjorde att anslutningståget missades eller den nervösa väntan på bagageterminalen på en flygplats någonstans i Europa. Dessutom är det lätt att få klimatångest av sitt resande nu när dieseltågen är under lupp och flygresandet är skambelagt. Alternativet är enkelt: buss.

– Bussarna vi har drar runt 2,2 liter på resorna vi gör. Slår man ut det på våra 56 bussresenärer blir det tydligt att bussen är ett väldigt miljösnällt fordon, berättar Robin Nyberg.

Annons

Han driver tillsammans med sin bror Joachim Nyberg och kollegan Pelle Fransson resebyråerna JoRo Buss i Eksjöområdet och Barnarps Trafik i Jönköpingsregionen. De har flera bussar och komfort råder det ingen brist på.

Annons

– Vi har moderna bussar av senaste årsmodell med WiFi, eluttag vid varje stol, skinnklädsel för känsla av lyx och ställbara nackstöd, säger Joachim.

– Det är riktiga långfärdsbussar som man sitter riktigt bekvämt i. Två av dem har vi dessutom tonat glastak med i vilket ger en härlig rymd. På natten kan man, om man har tur, se stjärnorna och på dagen ger det ett skönt ljus.

Se JoRo Buss resor här

Robin och Joachim tillsammans med busschauffören Mats.
Öppna bild i helskärmsläge

Många nöjda resenärer

Joachim tar hand om kontakten med resenärerna och han känner många vid namn. Han berättar att han ofta får ta emot lovord från stamkunder.

– Reseledare, chaufför och struktur är A och O. Vi kör våra gäster ända fram till dörren och våra chaufförer och reseledare informerar om vad man kan göra på plats. Sedan blir man hämtad när det är dags för avfärd. Vi försöker alltid överträffa resenärens förväntningar och använder mottot ”…lite bussigare”.

Många träffar vänner för livet eftersom många återkommer från år till år på samma resor.

Annons

Annons

– Vi har en resa till Rostock där det alltid är ett 20-tal återkommande resenärer. Det är väldigt roligt att kunna ta dem till roliga platser på ett lugnt och tryggt sätt.

Resekalender med Barnarps Trafik

Läs mer om JoRo Buss här

Annons

Annons

Till toppen av sidan