AnnonsJoRo Buss

Här är busschaufförens restips i vinter

Busschauffören Mats Lundin har tagit med sig svenskar till några av Europas bästa julmarknader. Här är hans favoriter.

Mats Lundin är busschaufför på JoRo. Många resor till Europa har det blivit genom åren.
Öppna bild i helskärmsläge

Mats har jobbat på JoRo Buss i många år och har sett mycket av världen under sin tid som busschaufför.

– Jag har sett hela Europa känns det som. Det är ett häftigt jobb, berättar han.

– Det var en slump att jag började jobba just med JoRo men det är ingen slump att jag är kvar efter alla dessa år. Och det märker våra gäster också, många har sagt att man är rätt person på rätt plats.

Resekalender med JoRo

Han tycker själv att buss är det bästa sättet att resa på.

– Först och främst är det väldigt trevligt och personligt. De längre turerna har en reseguide som kan berätta om platserna vi besöker. Sedan börjar folk ofta prata i bussen och det kan leda till nya vänskaper. Ofta hittar man vänner för livet på bussresor eftersom man delar samma buss under lite längre tid och när man väl kommer fram bor man på samma boende. Det är väldigt roligt att se.

En bonus är också att slippa krångel, menar han.

– Allt kommer färdigt i ett paket med program, boende, resa och alltihop. Man slipper planera och tänka själv om man inte vill. Sedan får den som vill förstås gå och shoppa eller ta en öl, det finns inga riktiga måsten.

Dessutom är det svårt att resa miljövänligare.

– De flesta av våra bussar tar 56 passagerare. Bussarna drar ungefär 2,2 liter per mil, så det blir väldigt lite utsläpp per person.

Resekalender med Barnarps Trafik

I de bränslesnåla bussarna finns det justerbara nackstöd, wifi och gott om utrymme.
Öppna bild i helskärmsläge

För Mats som har sett det mesta Europa har att erbjuda är valet av favoritresmål ändå enkelt.

– Jag har varit i Berlin hur många gånger som helst men jag vill ändå alltid tillbaka. Man blir liksom aldrig färdig. Det är en stad med tre centrum och en väldigt fascinerande historia.

Reseguiden är en svensk medarbetare som bor i Berlin.

– Hon är otroligt duktig och guidar oss när vi kommer in i staden.

Det är viktigt att få bra guidning så fort man kommer in i en ny stad, tycker han.

– Om man inte vet något om platsen man kommer till blir det ju svårare att veta vad man ska lägga tid på och vad man vill veta mer om.

När han kliver ur bussen är det ofta Hackeshche Höfe han tar sikte mot och inte sällan får han med sig ett gäng nyfikna bussresenärer.

– Där kan man gå från gård till gård och njuta av fantastisk miljö.

För den som är nyfiken på att resa med buss är julmarknadsresorna ett bra sätt att prova på.

– Det händer saker hela tiden på de resorna så man får otroligt mycket för pengarna. Ofta bor vi på gångavstånd från marknaderna där allt händer.

I resorna ingår också middag, boende, inträde och mycket mer. Allt för att gästerna ska kunna fokusera på att ha trevligt.

– Platserna på våra julmarknadsresor går ofta åt rätt så fort så jag skulle rekommendera nyfikna att titta på vår resekalender och se vad som passar just dem, avslutar Mats.

Läs mer om JoRo Buss

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Jönköpings-Postens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan