Annons

Annons

Annons

Miljösmarta lägenheter växer fram på Bymarken

Bymarken är ett eftertraktat område som är känt för sina vackra vyer. Nu har lägenheterna i BRF Skålen släppts till försäljning och med obruten vätterutsikt och miljösmart energiproduktion är intresset stort.

– Vi har ett stort intresse för projektet och har haft det sedan att vi presenterade våra första tankar om ett miljösmart boende på Bymarken, berättar Carolina Axelsson på HP Boendeutveckling som tillsammans med Ulricehamns Betong står bakom projektet.

De erbjuder möjligheten att direkt kunna flytta in i en central, färdigbyggd, grönskande stadsdel.

– Detta har tilltalat många av våra köpare som ett alternativ till de större stadsdelsprojekt som pågår i Jönköping där man ofta får bo på en byggarbetsplats under flera år. Här är allt klart när du flyttar in.

Annons

Mer om Brf Skålen

Annons

Miljösmart byggt och klimatsmart el

Stort fokus har lagts vid att bygga Brf Skålen som ett miljösmart projekt med låg energiförbrukning. Värme- och varmvatten produceras lokalt med hjälp av bergvärmepumpar. Delar av husets el är också närproducerad.

– Med solceller på taket förses bostäderna och de gemensamma utrymmena med miljövänlig el.

Annons

Annons

Tillsammans med husets välisolerade stomme borgar allt detta för mycket låg energiförbrukning och därigenom låga driftskostnader. I bostadsrätterna har man utöver låg energiförbrukning även möjlighet att påverka boendekostnaden ytterligare. Detta genom ett individuellt uppmätningssystem för el, värme, varmvatten och kallvatten i varje lägenhet.

– Man betalar efter egen förbrukning, vilket är ett smart sätt att hålla nere boendekostnaden och boendets miljöpåverkan genom att skapa medvetenhet kring den egna förbrukningen, avslutar Carolina Axelsson.

Anmäl till visning av Brf Skålen

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan