Annons

Annons

Annons

Fotboll

Stort tryck på lokala fotbollscupen

Kabecupen 2020 i Tenhult går redan nu mot succé. Trots att det är nio månader kvar till cupen spelas är över 100 lag anmält sig.

Kabecupen hade 47 lag för två säsonger sedan och nu hoppas arrangörerna i Tenhults IF att cupen ska bli större, betydligt större.

Nästa år hoppas de på 200 deltagande lag och efter att anmälan öppnade förra veckan var det högt tryck direkt. På en vecka har över 100 lag anmält sig.

Annons

Annons

– Det känns så klart väldigt roligt. Vi har fått i stort sett bara fått positiva omdömen efter de föregående åren och att nu se att det redan har trillat in så många anmälningar gör att vi inspireras till att utveckla cupen till att bli ännu bättre, säger cupansvarige Mattias Fejes.

– Vi i Tenhults IF vill bidra till att skapa ett livslångt idrottsintresse för barn och ungdomar – även för de som bor runt omkring. Vi tror att Kabecupen är en viktig del i detta arbete.

Cupen är viktig för föreningen och förra året var uppemot 5 000 personer på palts plats under turneringen. Den stora majoriteten av klubbens medlemmar var med och hjälpte till ideellt.

– Tenhults IF har väldigt många engagerade ledare, spelare och föräldrar som brinner för klubben. Det visar på en fin föreningskänsla och något som gör att vi kan fortsätta vår fina verksamhet för barnens och ungdomarnas bästa, säger Mattias Fejes.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan