Annons

Annons

Annons

Så gick det i lokalfotbollen

Text: 

Med tre omgångar kvar är Råslätts SK åtta poäng från kvalplats och snart är äventyret i division 2 med största sannolikhet över.

De gjorde en finfin säsong förra året, men i år har det inte gått bra för RSK. Laget har huserat i botten hela säsongen och nu är degraderingen nära.

På lördagen blev det förvisso poäng, laget spelade 1-1 borta mot Nosaby. Råslätts mål gjordes av Abdulahi Hussein.

Annons

Annons

När det nu återstår tre omgångar är det dock åtta poäng upp till säker mark för Råslätt.

HFF förlorade

För HFF-damernas del i division 1 så är kontraktet sedan en tid tillbaka säkrat. Nykomlingen har gjort en imponerande säsong efter de inledande förlusterna och har därefter spelat riktigt bra där derbysegern mot Mariebo är säsongens stora höjdpunkt i seriespelet.

När den näst sista matchen spelades på lördagen blev det förlust mot Lindö FF. Lina Gasslander gav HFF ledningen i den första halvleken, men Lindö FF skulle svara för en sen vändning i den andra. Det matchavgörande målet kom på stopptid och är av stor betydelse för Lindö FF som i och med segern ser ut att klara nytt kontrakt i serien.

Tenhult lever

I division 3-fotbollen på herrsidan står det som bekant redan klart att IK Tord vinner serien. Därför saknade deras förlust mot Skärblacka betydelse. Matchen slutade 1-0 till Skärblacka.

Betydelselös var däremot inte Tenhults match, TIF som ju kämpar för nytt kontrakt. Och på lördagen vann de med hela 5-1 Mjölby. Adam Rubin gjorde tre mål, Gabriel Andrén och Gentonis Gjikokaj varsitt när TIF vann. Segern innebär att laget har chansen att åtminstone säkra en kvalplats i den sista omgången.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan