Annons

Annons

Annons

Fotboll

Lokala fotbollskrafter kan prisas

Text

Anders Arnesson från Hallby Fotboll och Visingsö AIS är båda nominerade till ViLirares stipendium 2019.

Det finns två lokala kandidater till till ViLirares stipendium 2019. Bilden är en genrebild.

ViLirares stipendium ”riktar sig till person, förening eller organisation som på ett avgörande sätt agerar förebild avseende Fair play, Respekt för varandra samt Älska vår sport".

Bland de 20 kandidaterna finns två med lokal anknytning. Det handlar dels om Anders Arnesson, som har varit ledare i IF Hallby Fotboll sedan tidigt 1980-tal. Arnesson började sin bana när han tränade sina söner i olika pojklag, och han fortsatte som ledare även efter att sönerna slutade med fotbollen. Genom åren har Arnesson haft en rad olika uppdrag i föreningen.

Annons

”Värt att nämna är att Anders skänker tillbaka de pengar han får för sina domaruppdrag. En sann föreningsmänniska som inte är engagerad klubben i första hand för sin egen skull utan för att IF Hallby kan fortsätta vara en plats där barn och unga får en meningsfull fritid och en positiv föreningserfarenhet för livet. Anders sprider en stor värme och kärlek till alla i klubben. Trots sina dryga 70 år fyllda har föreningshjärtat för Hallby aldrig slutat slå. En vardagshjälte och förebild för oss alla”, skriver klubben i nomineringen.

Annons

”Accepteras och respekteras”

Den andra lokala kandidaten är Visingsö AIS, som sedan 1959 – utan en krona i projektbidrag från samhället – välkomnat elever från SiS ungdomshem Stigby i sin verksamhet. Stigby tar emot pojkar i ålder 16-21 år enligt LVU (lagen om vård av unga).

2013 startade Stigby gymnasieutbildningen "idrott och hälsa med inriktning fotboll", där den fotbolls/föreningsmässiga delen sker i VAIS.

”I VAIS är det ingen som dömer killarna för deras bakgrund. Samvaron vid träningar och match är den bästa av social träning, för att i nästa skede i livet kunna känna sig trygg ute i samhället. Att accepteras och respekteras i ett socialt sammanhang är avgörande för dem och deras möjlighet till ett framtida värdigt liv, då det är precis det som saknats i deras uppväxt. Kost, sömn, regler både på och utanför plan mm, är en perfekt skola för dessa killar”, går det att läsa i nomineringen.

Jury utser vinnaren

Det går att rösta på sin kandidat under oktober månad. Därefter presenteras de tre nominerade som fått flest antal röster för en jury, som utser segraren.

Vinnaren presenteras på ViLirare-galan 18 november. Juryn består av Rune Larsson (ordförande), Tomas Antonelius, Bojan Djordjic, Lisa Ek, Hanna Marklund, Therese Sjögren, Glenn Strömberg, Pia Sundhage, Malin Swedberg och Tommy Söderberg.

ViLirare grundades 2014 av Bosse Petersson, före detta spelare, tränare och expertkommentator, och verkar för att skapa förebilder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan