Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nyhetsminuten

Jnytt lanserar nyhetspodd

Några av reportrarna bakom nyhetspodden: Peter Gustafsson, Hanna Sjöberg, Erik Boström, Sofia Weström och Alexandra Locking.

Annons

Från och med måndag kommer Jnytt att kunna erbjuda sina läsare en nyhetspodd med de senaste händelserna i Jönköping. ”Nyhetsminuten” blir namnet på den nya satsningen.

– Det här är extremt spännande. Många förknippar Jnytt med snabba nyheter och en snabb rapportering. Med den nya nyhetspodden kan man på ett väldigt snabbt och enkelt sätt ta del av vad som har hänt, säger Donald Sandström, nyhetschef på Jnytt.

Podden kommer släppa nya avsnitt fem dagar i veckan, måndag till fredag. Avsnitten spelas in samma dag som de släpps och ger dig de senaste nyhetshändelserna och snackisarna.

Annons

Annons

– Vi vänder oss egentligen till alla som brukar läsa Jnytt på nätet, mobilen, appen eller vilket man föredrar. Men det är klart, eftersom vi har en tydlig lokal prägel i vårt material så är det händelser från framförallt Jönköpings kommun som lyssnarna får ta del av.

Avsnitten spelas in samma dag som de släpps och ger dig de senaste nyhetshändelserna och snackisarna i Jönköping.

För Jnytt är ”Nyhetsminuten” den tredje podden i ordningen.

– Vi erbjuder redan i dag två poddar i form av 036hockey och 036fotboll. Det här är en naturlig breddning av vår verksamhet ut till läsarna och lyssnarna.

– Det är också ett sätt att sprida vår lokala journalistik i ytterligare kanaler. Vi vet att många människor lyssnar på poddar i en eller annan form och det gäller för oss att kunna erbjuda ytterligare kanaler.

Vad är utmaningen med den här satsningen?

– Utmaningen kommer att bli hur podden tas emot av lyssnarna. Att göra podd är inget nytt för Jnytts reportrar, det har vi gjort i åtskilliga år. Nu tar vi steget fullt ut och kompletterar med en nyhetspodd också. Jag hoppas att du som är van vid att läsa snabba nyheter i datorn eller mobilen även ska känna igen dig i podden.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy