Annons

Annons

Annons

Eldsjälar prisades med integrationsstipendium

Rotaryklubben Jönköping Öster delade på fredagen ut 2019 års Jan Franckes integrationsstipendium under en ceremoni på Grand Hotell Jönköping.

Abbas Al-Khafaji och Ali Soltani tilldelas årets integrationsstipendium.

Abbas Al-Khafaji och Ali Soltani tilldelas stipendiet med motiveringen: ”för att genom sitt stora engagemang och insatser bland ungdomar bidraget till förståelse, samverkan och integration i Jönköping. Med sina insatser är de goda föredömen för andra ungdomar.”

Annons

Annons

Dhan Åstrand, ansvarig för stipendiet, säger att Rotary vill uppmärksamma och uppmuntra ungdomar som gör ideella insatser på integrationsområdet. Årets stipendiebelopp är på sammanlagt 5 000kr.

Bakgrund

Abbas Al-Khafaji har arrangerat LAN (Lokal Area Network) för ungdomar vid Stadsgården, Råslätt vid två tillfällen med vardera 150–200 deltagare. Ungdomar från olika stadsdelar och med olika bakgrund har deltagit. Genom att samla till LAN stimuleras integration mellan ungdomar med olika bakgrund. Ungdomarna skapar själva aktiviteter som bidrar till en meningsfull fritid.

Abbas läser första året på Hotell och Turism-programmet på Bäckadalsgymnasiet. Han skulle i framtiden gärna vilja arbeta som reseledare utomlands. Abbas som är 17 år bor på Råslätt. Han har sommarjobb på Stadsgården Råslätt.

Ali Soltani har bildat kulturföreningen Allians i Jönköping som har till syfte att bryta ungdomars utanförskap, skapa delaktighet och skola i demokrati. Föreningen har ett 30-tal medlemmar i åldern 15–25 år.

Ali är ursprungligen från Afghanistan och kom till Sverige som ensamkommande 2015. Föräldrar och syskon finns i Iran. Ali som är 20 år bor på Bäckalyckan. Ali läser 3:e året naturvetarprogrammet på Erik Dahlbergs gymnasiet. Hans ambitioner är att läsa vidare på universitet och bli ingenjör. Ali är också intresserad av beteendevetenskap och sociologi.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan