Annons

Annons

Annons

Fotboll

Kvalspelet avgjort – de tog steget upp

Två färska lokala nykomlingar i både division tre och division fyra till kommande säsong, det blev utfallet av fotbollens sista omgång i respektive kvalgrupp. Så här gick det för de lokala lagen i kvalspelet.

Kval till division 3 herrar, grupp 11:

Det blev en rafflande sista omgång för Waggeryds IK. Avancemanget var en möjlighet om Åsa tappade poäng i sista matchen mot Kungsbacka samtidigt som man själva besegrade Besa, båda önskningarna föll in. Kungsbacka vann med 2-1, vilket betydde att Waggeryds komfortabla 8–0-seger hemma mot Besa med råge räckte till att säkra division 3-platsen till säsongen 2020. Imponerande, Waggeryd!

Kval till division 4, grupp 1:

Jönköpings BK spelade en direkt avgörande match mot Sommen. Förutsättningarna var enkla: oavgjort eller vinst skulle säkra spel i division 4 kommande säsong för JBK. Det blev aldrig något snack – Sommen krossades med 6-0 och framför sina hemmafans (!) på Junebäcken blev uppflyttningen ett faktum för Jönköpingslaget. Grattis, JBK!

Annons

Annons

Visingsö AIS tog en tröstvinst hemma mot Rottne i sista omgången, tre poäng som hjälpte föga. Omstart i femman väntar kommande säsong.

Kval till division 4 herrar, grupp 4:

IFK Öxnehaga hade inget att spela för när man tog emot Smålandsstenar hemma på Zinkensdamm under lördagen, degraderingen var redan ett faktum. Som att degraderingen inte var nog fick man ytterligare en käftsmäll, förlust med 7-1.

Kval till division 5 herrar, grupp 1:

Efter två raka kvalsegrar för Torpa FF återstod bara ett hinder, Bor. Seger eller ett oavgjort – och Torpa hade behållit sin plats i femman. Men så blev det inte, istället blev det brakförlust. Bor vann till slut med 4-0 och tar med det steget upp. I hissen skulle man ha mött Torpa, men i egenskap av en av de tre bästa grupptvåorna kommer "Jönköpings skönaste fotbollsförening" att erbjudas en plats i femman även nästa säsong.

Ytterligare ett år i sexan väntar för Aledals IK, som förlorade den betydelselösa matchen mot Bälaryd. Tre raka torsk, i den här kvalgruppen hade man inte mycket att hämta.

Kval till division 5 herrar, grupp 2:

Sugen på en riktig kvalrysare? Då är det för sent nu. Men i lördags fick alla kvaldyrkare uppleva sin våta dröm. Alla lagen i kvalgrupp två låg på samma poäng inför den sista omgången! Om Mariebo IK vann stort hemma mot Gripenberg fanns chansen till uppflyttning – men istället för storvinst blev det storförlust med siffrorna 4–0. Ett resultat som tog Gripenberg till femman, för 'di gule' väntar fortsatt spel i sexan kommande säsong.

Annons

Annons

Kval till division 2 damer:

Ölmstads IS/IK Vistas behövde vinna med minst två mål mot Kalmar Södra/Hossmo för att få spela division 2-fotboll kommande säsong. Någon målskillnadsaffär blev det dock aldrig tal om, Kalmar Södra/Hossmo ledde med 5-1 i paus och ökade på med ytterligare fem bollar i den andra halvleken. 10-1, ett resultat som betyder damtrean nästa säsong för Ölmstad/Vista.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan