Annons

Annons

Annons

Arenafrågan Jönköping

Beslutet klubbat – Vallen byggs om

Text: 

I september presenterade politikerna planerna på att rusta upp Stadsparksvallen. Nu har beslutet klubbats av kommunfullmäktige.

Kommunfullmäktige har klubbat igenom beslutet att rusta upp Stadsparksvallen till allsvensk standard.

För en månad sedan presenterades planerna på att rusta upp Stadsparksvallen så att den uppfyller kraven för allsvenskan.

Annons

Annons

Arbetet ska ske i tre etapper, under vinteruppehållen. Det innebär att samtliga matcher ska kunna spelas som planerat.

– Vi har resonerat i god dialog, och nu kan vi gå i mål med den här frågan. Vi har kommit överens om att vi ska få till en arena för allsvenskt spel och att den ska ligga kvar i Stadsparken. Det ska ske en om- och tillbyggnad och till viss del även nybyggnation, sade Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Klubbades igenom

Nilsson fick även förklara varför arenan ska ha konstgräs som underlag.

– Det handlar om att vi kan få en betydligt större nyttjandegrad, fler kan använda arenan än om vi valt naturgräs. Det är viktigt att betona att det här är en arena för alla kommunens verksamheter. Vi är väl medvetna om problematiken kring konstgräs, men förvaltningen följer det noga.

På torsdagen var ärendet uppe i kommunfullmäktige, och precis som väntat klubbades beslutet igenom. Det var egentligen en formalitet eftersom en bred majoritet – Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet – står bakom förslaget.

"Kommer rösta för det"

Dessutom är Andreas Sturesson (KD) positiv till förslaget.

– Vi kommer att rösta för det, absolut. Det här har varit vårt förslag från början. Jag kan bara beklaga att de styrande partierna inte har gått på vår linje tidigare, men än nu glad att de till slut har valt vårt förslag, sade han då.

Totalkostnaden är beräknad till omkring 150 miljoner kronor. När allt är klart kommer arenan ha plats för 7 336 åskådare, varav hälften sittplatser.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan