Annons

Annons

Annons

Hörle/Rusken

Insändare
Replik – Skyddsombuden förtjänar respekt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.Skyddsombuden förtjänar respekt - det gör även svenska väljare. Att Socialdemokraterna numera enbart klamrar sig fast vid makten är tydligt för de flesta. Dock förväntar sig väljarna mer av ett regeringsparti, och dess förespråkare, än lögner och osmakliga debattartiklar.

Att som riksdagsledamoten Johanna Haraldsson insinuera att Sverigedemokraterna inte bryr sig om människors liv och hälsa är ett vedervärdigt påstående. Inom Sverigedemokraterna i Jönköping har vi åtskilliga medlemmar och företrädare med bakgrund inom olyckdrabbade yrken. Vi har företrädare och medlemmar som arbetar, eller arbetat, ute på fältet inom transportbranschen, byggbranschen och industrin. Påståendet att vi inte skulle bry oss om våra arbetskamraters och övriga löntagares väl och ve är lågt, även för en socialdemokratisk riksdagsledamot.

Annons

Annons

Som alla vet är de LO-anslutna fackförbunden direkt kopplade till Socialdemokraterna, flera fackförbund utesluter människor som är engagerade i andra partier. Förra året tvingades en Kristdemokrat bort från sina fackliga uppdrag och flera fackförbund har som policy att utesluta alla Sverigedemokrater.

Sverigedemokraterna vill att arbetarna själva väljer sina ombud, utan inblandning från Socialdemokratiska fackförbund. Vi vill att skyddsombuden fokuserar på en trygg arbetsmiljö och inte behöver agera politiska kommissarier åt Socialdemokrater.

Sverigedemokraterna föreslår att de regionala skyddsombuden ska frikopplas från Socialdemokraterna och underställas Arbetsmiljöverket. Vi ökar även anslaget till Arbetsmiljöverket och satsar 200 miljoner kronor mer än regeringen under de kommande åren.

Sverigedemokraterna står upp för alla arbetares trygghet och säkerhet. Vi kommer fortsätta driva den linjen oavsett vad Socialdemokraterna och deras riksdagsledamöter anser om saken.

Angelica Lundberg (SD)

Riksdagsledamot från Jönköpings län

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan