Annons

Annons

Annons

SD-toppen åtalas för sexuellt ofredande

Text: 

Sverigedemokratiske EU-parlamentarikern Peter Lundgren från Gnosjö åtalas för sexuellt ofredande alternativt ofredande. Det beslöt åklagaren på fredagen.

Peter Lundgren (SD) åtalas för sexuellt ofredande alternativt ofredande.

Peter Lundgren åtalas för en händelsen som inträffade på ett hotellrum i Nacka i mars 2018. Lundgren har själv erkänt att han i samband med händelsen tagit en kvinnlig partikollega på bröstet.

Annons

Åtalet lämnades in till Jönköpings tingsrätt under fredagen. Åklagaren skriver bland annat att Peter Lundgren ofredat SD-kollegan på ett sätt som kunde förväntas kränka hennes sexuella integritet.

Annons

Den tidigare EU-parlamentarikern Kristina Winberg, från Jönköping, ska själv ha bevittnat den aktuella händelsen och berättade för partiledningen att hon bandat ett samtal med den drabbade kvinnan. Ett dygn efter att Expressen konfronterade den utpekade mannen – Peter Lundgren – så sparkades Winberg från partiet och ströks från EU-listan.

Lundgren säger till P4 Jönköping att han kommer sitta kvar som EU-parlamentariker perioden ut och att det inte kommer påverka hans uppdrag.

Lundgren har tidigare meddelat att han kommer avgå efter mandatperioden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan