Annons

Annons

Annons

Klart: De får J-Södra möta i premiären

Text: 

Det var bara en dryg månad sedan säsongen tog slut, men på måndagen togs ett stort steg mot den nya fotbollssäsongen. Detta när spelschemat för elitfotbollsserierna släpptes.

J-Södra spelar borta mot AFC Eskilstuna när Superettan inleds i vår.

Det är spelordningen som har offentliggjorts. Exakta dagar och avsparkstider kommer senare och för omgång 1-15 presenteras detta på onsdag.

Men vilka lag som möter varandra i vilken omgång är nu bestämt och för Jönköpings Södras del inleds säsongen med bortamatch mot AFC Eskilstuna. Ett lag som degraderades från fotbollsallsvenskan under 2019. Huvuddatum för den första omgången är satt till den 5 april, men exakt dag för J-Södras match bestäms alltså senare.

Annons

Annons

I hemmapremiären väntar ytterligare ett för säsongen nytt lag i serien. Detta när nykomlingarna Akropolis IF kommer till Stadsparksvallen. Även i den tredje omgången väntar en nykomling för J-Södra som då får göra säsongens längsta bortaresa när Umeå FC väntar.

I de två avslutningsomgångarna väntar först Östers IF på bortaplan innan säsongens går i mål på Stadsparksvallen mot AFC Eskilstuna.

Hela spelordningen går att se här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan