Annons

Annons

Här är Ikeas nya husdjurssatsning

Det här katthuset ingår i serien och kan bland annat användas som ett sängbord där katten kan krypa in.

Annons

Ikea meddelar på måndagen att de lanserar en ny serie för katter och hundar i Sverige. Husdjurstillbehören kommer att börja säljas på nätet i februari.

Serien kallas för ”Lurvig” och beskrivs som skandinavisk design för hundar och katter. Det finns totalt 48 produkter som skapats utifrån husdjurens naturliga beteenden och behov.

I februari har husdjurstillbehören Sverigepremiär på ikea.se, och delar i serien finns att köpa på fyra varuhus i landet: Haparanda-Tornio, Uddevalla, Umeå och Älmhult.

Bakom serien står ett team av djurälskande designer och experter, skriver Ikea i ett pressmeddelande.

– Våra husdjur har alla sina egna personligheter, men de har också fem saker gemensamt: de älskar att sova, äta, leka, motionera och att vara oss nära. De behoven har varit vår utgångspunkt i designprocessen, säger Inma Bermudéz, designer.

Serien lanserades först i Kanada år 2017 och kommer till Sverige i uppdaterad version. Husdjurstillbehören är designade för att passa ihop med Ikea-möbler.

Annons

– Min favorit är det mjuka katthuset som träs över pallen Marius. Du kan sitta på pallen samtidigt som en katt, eller en liten hund, kan sova nära i en mysig och avskild miljö, säger Dr. Barbara Schäfer, utbildad veterinär och en del av designteamet.

Annons

I serien ingår bland annat en soffa i ministorlek, kvadratiska katthus som passar i bokhyllan, en klösmatta som kan fästas runt bordsben, transportväskor, filtar och matskålar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy