Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Öggestorp

Lager öppnar – ger många nya jobb

3PL-företaget Emotion Logistics AB öppnar ett nytt och automatiserat lager på Stigamo utanför Jönköping.

Annons

Nu är det klart att företaget Emotion Logistics AB öppnar ett nytt och automatiserat lager på Stigamo utanför Jönköping.

Markus Kinnander, vd för Emotion Logistics AB.

3PL-företaget Emotion Logistics AB öppnar sitt lager i Jönköping under april 2020. Logistikanläggningen, som beskrivs som modern och skalbar, byggs av Tosito genom bolaget Sidog Fastighet AB.

Annons

Det här betyder att Tosito startar sin första etapp på Stigamo söder om Jönköping. Projektet är på cirka 7 000 kvadratmeter och det planeras för ytterligare omkring 13 000.

Annons

– Vi ser en stor potential i detta område, och det är glädjande att vi nu kan vara med att utveckla Stigamo och skapa nya jobb i Jönköping, säger Tommy Fritz, vd för Tosito, i ett pressmeddelande.

"Krävs vidare expansion"

I lagret ska logistiken hanteras i en automatiserad lösning genom konceptet Autostore som levereras av Element Logic AB. Verksamheten kommer i april att sysselsätta ett 15-tal medarbetare där rekrytering nu påbörjas. Kapaciteten är initialt dimensionerad för 700 orderrader i timmen och lagret kommer förutom Autostore bestå av ytor för returhantering, kundtjänst och förädling av produkter.

– Vi är otroligt glada för vårt partnerskap och att få sätta igång i Jönköping, säger Markus Kinnander, vd för Emotion Logistics AB, i pressmeddelandet.

– Vi bygger för att hantera en mycket krävande logistik till både retail och direkt till konsumenter över hela världen. Med fortsatt stort förtroende att få driva och utveckla logistiken för många starka varumärken krävs vidare expansion.

Det här blir företagets sjätte anläggning i Sverige och man passerar därmed 40 000 kvadratmeter logistikytor.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy