Annons

Annons

Annons

Annons

Simhopp

Dubbla medaljer till Emma Gullstrand

Ett silver och ett brons. Det blev facit för simhoppstalangen Emma Gullstrand vid de öppna brittiska mästerskapen i helgen.

Annons

Ett silver och ett brons. Det blev facit för simhoppstalangen Emma Gullstrand vid de öppna brittiska mästerskapen i helgen.

Brittiska öppna mästerskapen i simhopp avgjordes i Plymouth 24-26/1.

Emma Gullstrand startade på fredagen upp med försökstävlingar på en meter med lite trevande hoppning och 227 poäng som ändock gav henne tredjeplatsen. Finalhoppningen blev något bättre och med poängen 243.40 gav det henne fin andraplats efter Storbritanniens Yasmin Harper med 254.10 poäng.

Annons

Söndagens försökstävling på tre meter blev från början något som liknande en genomklappning. Usla tre första hopp och endast 138 poäng med två omgångar kvar. Något stabilare hoppning på de två sista och 250.55 vilket räckte till en femte plats och finalhoppning.

Annons

Finalen kom att bli något helt annat. 57.00 på tyska hoppet med 2½ volt i pik, 65,10 p på 3½ volt framåt i pik och 61.50 på 2½ Mollbergare i pik som innebar 183.60 efter tre omgångar. 63.00 på 2½ baklänges volt i pik och 58.50 på den avslutande 2½ volt framåt med en skruv. Totalt 305.10 poäng som gav Emma tredjeplats och med ett prydligt personligt rekord och första gången över 300 poäng.

Segrade gjorde Italiens Pellacani med 318.85 före britternas Papworth-Burrel med 309.30 och som fyra, efter Emma kom tidigare Europamästarinnan Grace Reid med 302.25.

Emma Gullstrand kommer nu att träna i London tillsammans med britternas bästa hoppare under två veckor. Så gör även Vinko Paradzik vilka två kommer att slipa formen med hjälp av tränare Brian Bungum.

Därefter fortsätter de till GP-tävlingar i Madrid samt GP-tävlingar i Rostock som genomförs i mitten och slutet av februari. Allt detta med en tydlig inriktning mot World Cup som avgörs under april månad i Tokyo där hopparna har sista chansen att kvala till OS i Tokyo.

Annons

Annons

Till toppen av sidan