Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

Friidrottsprofil byter klubb

Oscar Claesson, byter klubb till IKHP.

Annons

En av Sveriges bästa långdistanslöpare har till i år valt att gå över till Hakarpspojkarna. Det handlar om Oscar Claesson från Taberg som de sista åren valt att tävla för Sävedalens AIK i Göteborg.

Oscar är också en duktig skidåkare och har under hela sin skidkarriär representerat Hallby. I år är det tänkt att Oscar ska ge löpningen lite större utrymme men Oscar har redan en mängd fina meriter som löpare och de som sprungit lopp i Jönköpingsregionen har nog bara fått se ryggen på honom då han har för vana att vinna de flesta lopp närområdet.

På nationell nivå blev det under året tre niondeplatser på SM-tävlingar som bäst. Mycket goda 30.29 på 10 000 meter och 14.14 på 5000 meter skvallrar om en hög kapacitet.

Annons

Annons

Målsättningen med detta år är att springa under 30 minuter på 10 kilometer.

- Konkurrensen på långdistans i Sverige har ökat och många gör bra tider men på sikt med en frisk och skadefri kropp hade det varit kul att springa om medaljer på SM.

Från Hakarpspojkarnas sida är man också nöjda.

– Det är extra roligt att en av de duktiga löparna i området väljer att tävla för en Jönköpingsklubb. Vi hoppas att vi som förening kan vara med och stötta Oscar i hans satsning och att han kan ta det kliv framåt som både han och vi tror att han kan ta, säger Anders Grönvall i IKHP.

Närmast framåt väntar mycket träning och i april bär det av till Kenya för några veckors träning med utmanande sällskap.

- Det ska bli spännande att ta sig an årets utmaningar i en klubb på hemmaplan. IKHP satsar på friidrotten och med flera duktiga utövare och härlig gemenskap ska det bli kul att få dra på sig de nya klubbkläderna, säger Oscar.

Annons

Annons

Till toppen av sidan