Annons

Annons

Annons

Jönköping

De blev mästare i Vi i femman

Det var Talavidskolans klass 5C som tog hem den lokala finalen i Jönköpings län av Vi i femman. De vann över Hisingstorpsskolan klass 5C med 32-22.

Talavidskolan vann över Hisingstorpsskolan i den lokala finalen av Vi i femman.

Talavidskolan ledde med åtta poäng inför sista momentet Stegen, där svaret var Hawaii. Talavidskolan klarade det på sex poäng, medan Hisingstorpsskolan fick fyra poäng. Därmed var det Talavidskolan som fick med sig den stora godisfyllda guldpokalen hem.

Annons

Annons

– Det känns bra, det har varit väldigt spännande, man lär sig nåt nytt varje deltävling, säger Petter Ottozon som tillsammans med Klara Ekström tävlade för Talavidskolan, enligt ett pressmeddelande från P4 Jönköping.

För Hisingstorpsskolan tävlade Simona Trajkovski och Axel Ryman.

Förutom att Talavidskolan blev lokala mästare har de också chans att gå till Riksfinalen som avgörs den 27 februari. Dit går de tre klasser i hela landet med högst poäng. För att nå dit krävs också en bra insats från hela klassen. Varje elev fick innan den direktsända tävlingen svara på ett kunskapsprov med 13 stycken 1X2-frågor. Resultatet därifrån räknas samman med resultatet från det radiosända programmet. Riksfinalen sänds i SVT Barnkanalen och Sveriges Radio P4.

– Jag hoppas vi kommer med, det hade varit otroligt coolt, säger Petter Ottozon.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan