Annons

Annons

Annons

Polisman glömde pistolen på toa

En polis i Jönköping glömde sin pistol på en toalett. Nu har händelsen anmälts till personalansvarsnämnden och polisen riskerar en varning.

Bilden är en temabild.

Flera medier, däribland SVT Jönköping, rapporterar under tisdagen om hur en polisman i Jönköping glömde sitt vapen på en toalett inne på ett polishus.

Annons

Annons

Det var i slutet av förra året som den nyblivna polisen hängde av sig sitt tjänstevapen i samband med ett toalettbesök. När det kom larm om en trafikolycka ska han ha glömt att ta med sig vapnet från toaletten.

När polisen insåg att han glömt sitt vapen återvände han direkt till toaletten, där vapnet hängde kvar. Han anmälde händelsen till sin chef och har beskrivit det som pinsamt, då det var under hans första arbetsdag.

Händelsen är anmäld och personalansvarsnämnden rekommenderar att polisen ska få en varning. En biträdande regionchef anser att en förmildrande omständighet är att det inträffat inne på polishuset, men att polisen har brustit i sin omsorg.

Händelsen är den andra sedan i höstas som en polis har glömt sitt tjänstevapen på en toalett. Jnytt rapporterade om den tidigare händelsen den 14 januari.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan