Annons

Annons

Annons

Dansföreställning kommer till Spira

Dansföreställningen Djurens karneval ska ut på en omfattande turné i vår. Ett av stoppen görs på Spira i Jönköping.

Djurens karneval visas i Jönköping den 5 april.

Djurens karneval är ett samarbete mellan fem institutioner i södra Sverige. I vår ger sig föreställningen ut på turné och den 5 april visas den i Jönköping.

Annons

Dansföreställningen är gjord av den spanska koreografen Marcos Morau och tillsammans med Camille Saint-Saëns musik bjuder Morau enligt ett pressmeddelande in till ett magiskt dansuniversum som är fullt av fantasi och galenskap.

Annons

– Jag älskar djur och all fantasi som de sätter i rörelse. Och så älskar jag konceptet karneval. Det är en plats där allt kan hända och du själv kan vara vem du vill, säger Maroc Morau i en kommentar och fortsätter:

– Hela den här föreställningen är ett försök att återvända till min barndoms magiska värld och minnas varför jag blev koreograf.

Rekommenderad ålder är från 8 år och föreställningen kommer visas både som skolföreställningar och offentliga föreställningar. Produktionen utförs av Danssamverkan Sydsverige på uppdrag av Regionsamverkan Sydsveriges kulturutskott. En av institutionerna som medverkar är Smålands Musik & Teater/Kulturhuset Spira.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan