Annons

Annons

Annons

Jönköping landsbygd väster

Topplaceringar för Hallby på USM

Trots en extremt dålig vinter i Småland, visade IF Hallby SOK:s ungdomar att de tillhör landets bästa 15-16-åringar i längdskidor.

Anton Grahn.

Anton Grahn, Gabriel Claesson och Elliot Åkesson.

Annons

Annons

Ungdoms-SM har avgjorts i Matfors utanför Sundsvall. Tävlingarna inleddes med distanslopp 7,5 km i klassisk stil.

Anton Grahn som hade känt av en förkylning dagarna före loppet och kände en oro över sin form, fick till ett kanonlopp och kom in som fjärde man i H16. Anton hamnade precis utanför pallen och fick ingen SM-medalj, men loppet gick över förväntan, så en glad fjärde man fick gå upp på podiet i Matfors och ta emot priser från arrangören. I damklassen fick Ida Rosjö till ett bra lopp och slutade på en elfte plats bland sjuttio startande bland 16-åriga damer.

Den andra tävlingsdagen inleddes med strålande sol, rimfrost på träden och minusgrader. En riktigt vinterdag, som gav energi för åkarna att prestera på sin högsta nivå. Anton Grahn fortsatte att visa styrkebesked och gick vidare till semifinal som lucky looser, men väl i semin räckte inte Antons prestation till finalheatet. Anton slutade som tolva. Ida Rosjö i damklassen slogs ut efter kvartsfinalerna och slutade på en fjortonde plats.

Den sista tävlingsdagen avslutades med stafett. IF Hallby SOK ställde upp med ett herrlag i H15-16-klassen. Hallbys Anton Grahn, Gabriel Claesson och Elliot Åkesson bjöd på en riktig nagelbitare. Anton kom ut direkt i täten från start och drog i första långa backen. Efter en stark första sträcka växlade han över till Gabriel i en ledning med sex sekunder. Gabriel fortsatte att dryga ut ledningen den första kilometern där banans tunga backar låg. I stakpartierna in mot mål var det bara Umeå som lyckades plocka ikapp och Elliot fick gå ut som tvåa knappt två sekunder efter. Övriga lag hade även de starka åkare på sista sträckan, Elliot följde med när de andra kom bakifrån och lyckades hålla undan till en sjätte plats i mål.

Hallbys ungdomar kunde lämna Matfors med förhoppning om fler fina prestationen vid kommande tävlingar som väntar. Nästa stora tävling blir Ungdomsvasan i Mora den 23 februari.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan