Annons

Annons

Annons

SHL 2019/20

Poängmaskin placeras i HV71

Sajten Hockeysverige.se uppger att en av säsongens succéspelare i hockeyallsvenskan är klar för HV71 till nästa säsong. Forwarden har så här långt in på säsongen gjort 35 poäng på 45 matcher.

Jesper Kokkonen jublar efter mål i BIK Karlskoga. Nästa säsong uppges han spela i HV71.

Hockeysverige skriver på onsdagen att Jesper Kokkonen kommer spela i HV71 nästa säsong. 26-åringen har öst in poäng under säsongen och det innebär att han tar klivet upp i SHL nästa säsong, rapporterar hockeysajten.

Annons

Annons

På 45 matcher i BIK Karlskoga under 2019/2020 har det blivit 23 mål och 12 assists. Kokkonen säger att han är medveten om att det finns intresse från andra klubbar.

– Jag har haft lite intresse från både Sverige och Finland. Men jag försöker fokusera på mitt och det jag kan påverka nu. Det är att spela så bra som möjligt, säger han till Hockeysverige.

Jesper Kokkonen är född i Stockholm och inledde hockeykarriären i Flemingsbergs IK. Anfallaren har finskt påbrå och har spelat ungdomslandskamper och juniorishockey i Finland. Han har representerat landet i både U16-, U17-, U18- och U20-landslaget. På klubbsidan har han spelat med Ilves, Modo, Leki, Hammarby, Västervik, Huddinge, Vimmerby och BIK Karlskoga.

Förra säsongen var hans första i hockeyallsvenskan och då blev det 22 poäng på 51 matcher. Den här säsongen har han alltså redan slagit den noteringen med bred marginal.

Att han skulle vara klar för HV vill klubbens sportchef Johan Hult inte bekräfta.

– Vi har som alltid den förhållningen att när något är klart så kommer vi kommunicera ut det. Vi lägger fokus på den säsongen vi har nu. Det är den förhållningen vi alltid haft och kommer fortsätta ha, säger Hult till Hockeysverige.se.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan