Annons

Annons

Annons

Säkrade kontraktet – trots ny förlust

HC Dalen förlorade visserligen bortamatchen mot Kalmar HC. Men efter onsdagsmatcherna står det trots det klart att laget spelar kvar i hockeyettan även nästa säsong.

Daniel Josefsson, till höger, har förlängt sitt kontrakt med HC Dalen.

Dalens chans att nå ikapp serieledande Vimmerby försvann helt i den senaste matchen och även om laget inte var direkt inblandat i bottenstriden fanns fortsatt risken att de skulle sjunka ner under strecket.

Annons

Annons

Det gör det inte längre. För efter onsdagsmatcherna i den södra vårserien är det nu teoretiskt helt klart att HC Dalen kommer spela i hockeyettan även nästa säsong.

Onsdagsmatchen borta mot tabelltvåan Kalmar började annars bra för Norrahammarsklubben som ledde med 4-2 efter den första perioden. Nils Gunnarsson hade stor del i det när han gjorde sina två första seriemål. Även Viktor Näslund och Karl Smedberg hittade rätt för HC Dalen.

Under de återstående två perioderna gjorde Dalen inte några fler mål och då hemmalaget satte dit ett antal kassar till blev det förlust för bortalaget. Matchen slutade 6-4.

Tidigare under onsdagen har HC Dalen meddelat att Daniel Josefsson förlänger sitt kontrakt med HC Salen. Josefsson blir kvar i föreningen i ytterligare två år. Han kommer vara assisterande sportchef, assisterande tränare och ha huvudansvar för fysträningen.

– Först och främst så trivs jag väldigt bra i staden och föreningen och jag kände ganska tidigt att vi har något bra på gång. Jag avslutade min aktiva spelarkarriär och tycker att det är en intressant roll som Dalen erbjöd mig. Det är en väldigt inspirerande grupp människor att arbeta tillsammans med allt från ledare till spelare och människor runt omkring föreningen. Fysisk träning är något jag alltid varit väldigt intresserad av och arbetat med vid sidan om. Det är inspirerande att kunna lyfta in det i mitt tränaruppdrag som är mitt huvudsakliga uppdrag. Nu ökar rollen dessutom en aning då jag blir assisterande sportchef där jag tillsammans med Pelle kommer fortsätta bolla ideér med varandra för att ta föreningen ytterligare steg framåt, säger Josefsson i en officiell kommentar angående det nya kontraktet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan