AnnonsCare of Beds Jönköping

Hitta rätt i sängdjungeln – Robert guidar dig

Vi lever i hektiska tider omgivna av stress och press. För att orka med är det viktigt att få sova gott. Det vet Robert på Care of Beds på Solåsen.

För att kunna göra ett bra val behöver man få prova olika typer av fjädring, menar Robert.

På Solåsvägen 8A ligger den enorma sängbutiken Care of Beds. Under taket ryms mängder av sängar och lång erfarenhet.

-Vi har nyligen bytt namn från SOVA till Care of Beds, berättar företagets vd Robert Högberg. Det är just endast ett namnbyte, för våra kunder är allt detsamma, samma sortiment och personal.

Det var Roberts pappa som startade upp sängvaruhuset för 13 år sedan. Robert själv var för ung för att få något större ansvar men eftersom han gärna ville hjälpa till med företaget fick han komma in efter skolan och sköta städningen. Nu har han sålt sängar i tio år och driver verksamheten tillsammans med sin syster.

Hitta till Care of Beds

Care of Beds är samma gamla fina familjeföretag men under ny flagg.

Namnbyte för ökad frihet

Han betonar att Care of Beds är samma gamla fina familjeföretag men under ny flagg.

-Vi ville bli mer lokala och få större frihet. Som Care of Beds kan vi göra mer av det just vi tror på. Vi är samma gamla fina familjeföretag men under ny flagg, helt enkelt. Dessutom har vi kvar alla gamla kunder i systemet, berättar han.

Att Robert brinner för det här med sängar och sömn är tydligt. När han pratar om de olika typerna av sängkänsla och det breda utbudet de har i butiken är det lätt att förstå att han rent av har det i blodet.

-Vi alla här i butiken älskar att hjälpa våra kunder att hitta rätt säng för just dem. Inte bara för att de ska gå nöjda härifrån just idag utan målet är att de ska vakna upp nöjda med sitt sängköp varje morgon i många år framöver.

För att kunna göra ett bra val behöver man få prova olika typer av fjädring, menar han.

-Det finns fem grundsätt att bygga sängfjädring på och vi har flera modeller av varje sort i vårt varuhus. Som konsument ska du inte behöva åka från butik till butik utan vi vill ge dig allt på ett och samma ställe.

Också hans kollegor har koll på vad de gör, den som är sist in har jobbat på Care of Beds på Solåsen i sju år.

-Vi är ett riktigt härligt gäng som bara vill ge våra kunder en bra upplevelse och god natts sömn.

Investera tid

Något som Robert menar är viktigt när man letar säng är att ta sig tid att faktiskt känna efter.

-Det som gör att vi har så många kunder som sover gott är att vi lämnar inget åt slumpen och låter processen ta lite tid.

Robert har sålt sängar till orekneliga kunder under sina 10 år som sängförsäljare.

Han förklarar att det behövs åtminstone 30-60 minuter. På så sätt hinner man under vårt tak testa alla olika sorters sängar och olika fasthet.

-Dessutom är det viktigt att båda är med om det är ett par som ska köpa säng. Man kan ha olika behov och då vill vi kunna tillgodose båda parter.

Det krävs två sängsäljare för att kunna se till att rätt person får rätt säng, fortsätter han.

-Vi har skaffat oss kunskap som vi tar till för att kunna avgöra om en säng är rätt för rätt rygg, så att säga. Då behöver vi vara två för att hundraprocentigt kunna avgöra det.

Mycket handlar nämligen om att få rätt stöd. Olika material och olika typer av säng ger olika sorters stöd. Även kroppsbyggnad spelar in, menar Robert.

-Det är otroligt individuellt var man bär sin kroppsvikt och vad som behövs för att få ett bekvämt och bra stöd.

Efter att kunden har köpt sin säng återkommer han eller någon av kollegorna med ett telefonsamtal för att se till att allt blev bra.

-Vi vill se till att våra kunder känner av några problem som sticker ut. Det tar alltid några nätter för kroppen att vänja sig vid en ny säng så det är viktigt att kunna lugna den som kanske känner sig orolig över sitt val.

Mer om sängvaruhuset

Emma och Robert Högberg driver familjeföretaget.
Care of Beds har ett stort sortiment av Lexingtonprodukter.
Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Jönköpings-Postens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan