Annons

Annons

Annons

Ishockey

Spelare lämnar HC Dalen på lån

HC Dalen har inte längre något att spela för och ett par av lagets tongivande spelare lånas nu ut till andra föreningar resten av säsongen.

– Det kom lite oväntat, säger Jonathan Tholander som är en av spelarna som lämnar.

VIktor Näslund kommer avsluta säsongen på lån i Västervik.

Viktor Näslund kommer fullfölja säsongen på lån i hockeyallsvenska Västervik och Jonathan Tholander är klar för Boden i den norra allettan, som laddar för play off till det hockeyallsvenska kvalet.

Annons

– Det kom lite oväntat jag hade mer eller mindre ställt in mig på att jag inte skulle iväg någonstans. Jag känner lagets tränare från tiden i Piteå så och det ska bli kul att åka upp för att spela playoffmatcher och förhoppningsvis kunna bidra med lite poäng, säger Tholander till HC Dalens Facebooksida.

Annons

Varken Näslund eller Tholander var således med när HC Dalen på fredagskvällen spelade borta mot seriesegrarna Vimmerby. Fredagsmatchen vanns av Vimmerby med 5-2.

Hemmalaget hade 3-0 redan efter den första perioden. Mittrundan slutade 1-1, efter Dalen-mål av Linus Tjulander.

Även den tredje perioden slutade således 1-1. Där gjorde Oscar Josefsson Dalens mål.

Norrahammarslaget spelar sina två sista matcher för säsongen nästa vecka och det är inte osannolikt att någon eller några spelare kommer lånas ut för att förlänga sina säsonger.

Senare under kvällen stod det klart att ytterligare sex spelare avslutar säsongen i andra klubbar. Oscar Josefsson och Linus Tjulander lånas ut till Grästorp, Emil Eriksson lånas ut till Västervik, Markus Näslund till Borås, Gustav Särenborg till Kallinge/Ronneby och Andreas Röykås Marthinsen går till Sparta Sarpsborg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan