Annons

Annons

Annons

SHL 2019/20

Poängstark back ansluter till HV71

Under lördagen har HV71 meddelat att de skrivit kontrakt med den 24-åriga backen Daniel Norbe. Han ansluter närmast från Karlskrona HK.

Daniel Norbe är klar för HV71.

Nils Andersson är fortsatt skadad i HV71 och för att stärka upp på backsidan har sportchef Johan Hult nu gjort klart med backen Daniel Norbe. De två senaste säsongerna har Norbe tillhört Karlskrona HK och den här säsongen ligger han fyra i backarnas poängliga i Hockeyallsvenskan. Totalt har det blivit 30 poäng, 10+20, under säsongen.

Annons

Annons

– I Daniel får vi en offensiv kraft och en spelskicklig back. Han har tagit stora kliv de senaste säsongerna och är den spelare som spelar näst mest i hela Hockeyallsvenskan, säger Johan Hult i ett pressmeddelande.

24-åringen har Växjö Lakers som moderklubb, men har ett förflutet i HV71 då han gjorde en säsong i klubbens J20-lag under säsongen 2014/15. Det blev då även en match i SHL med HV.

– Jag trivdes väldigt bra förra gången jag var i HV71 och är oerhört tacksam för att få denna chansen. Jag hoppas kunna ta med mitt spel från Karlskrona och bidra både i det offensiva och det defensiva, säger Norbe i en kommentar.

Kontraktet gäller säsongen ut. Nytillskottet kommer spela med tröjnummer 27.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan