Annons

Annons

Annons

Dalen vann efter Örnskogs dubbel

Ian Örnskog gjorde två mål när HC Dalen vann borta mot Mörrum på söndagseftermiddagen. När en match återstår ligger Norrahammarslaget nu trea i tabellen.

HC Dalen vann mot Mörrum och ligger nu trea i tabellen.

Hockeyettans vårserier går mot sitt slut och play off väntar i vad som är en snårig och krokig väg till ett eventuellt hockeyallsvenskt kval.

HC Dalen har sedan ett par matcher inte mycket att spela för och deras säsong kommer ta slut på onsdag då de spelar hemma mot Tyringe i säsongens sista match.

Annons

Annons

Den näst sista spelades på söndagseftermiddagen, borta mot Mörrum. Hemmalaget tog ledningen 8:50 in på den första perioden, men Kristian Röykås Marthinsen kvitterade 49 sekunder innan paus.

I den andra perioden gjorde Emil Larsson det enda målet och Dalen ledde inför trejde. Mörrum kvitterade till 2-2 innan Ian Örnskog klev in i målprotokollet. 2-3 kom 8:25 in på perioden och 2-4 när klockan stod på 14:26.

I och med segern kliver HC Dalen förbi Mörrum i tabellen och ligger trea inför hemmamötet på tabelljumbon Tyringe på onsdag.

Jnytt har sedan tidigare rapporterat att Jonathan Tholander och Viktor Näslund har lånats ut. Inför matchen var ytterligare sex spelare utlånade och får på så sätt förlänga sina egna säsonger istället för att redan nu ta uppehåll.

Emil Eriksson har anslutit till Västervik, Markus Näslund till Borås, Gustav Särenborg till Kallinge/Ronneby, Oscar Josefsson och Linus Tjulander till Grästorp samt Andreas Röykås Marthinsen till Sparta Sarpsborg.

HC Dalen skriver på sin hemsida att upplägget inte är optimalt, men att det finns en ekonomisk uppsida.

– Det kunde säkert ha blivit fler, men vi måste ha spelare kvar till de två matcher som är kvar, säger Per Gustafsson i en kommentar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan