AnnonsCare of Beds Jönköping

Sängexperten Emma – ”så hittar du rätt säng”

Emma hjälper dig hitta rätt i säng på det stora sängvaruhuset Care of Beds på Solåsen i Jönköping.

Idag driver Emma familjeverksamheten tillsammans med sin bror Robert.

Emma Högbergs pappa startade upp sängvaruhuset för 13 år sedan. Idag driver hon verksamheten tillsammans med sin bror Robert.

-Vi började som en SOVA-butik men bytte namn i höstas, berättar Emma. Vi ville få större frihet och genom namnbytet kunde vi få det. Nu gör vi som vi själva vill. Samtidigt har vi kvar alla gamla kunder i systemet och det är fortfarande samma välkända ansikten kvar i butiken. Care of Beds är samma gamla fina familjeföretag men under ny flagg, helt enkelt.

I det stora sängvaruhuset finns mängder av sängar och mycket kunskap.

-Samlat under taket finns nästan ett halvt sekels erfarenhet delat mellan oss som jobbar här.

Hitta till Care of Beds

"Emma och hennes kollegor är stolta över den stora lokalen på Solåsvägen 8A."

Alla sorter

Emma och hennes kollegor är stolta över den stora lokalen på Solåsvägen 8A.

-Det finns fem grundsätt att bygga en säng på. Vi har flera sorter av varje sängkänsla i vårt varuhus. Som konsument ska du inte behöva åka från butik till butik utan vi vill ge dig allt på ett och samma ställe.

Den som kommer in till Care of Beds möts av ett stort kunnande och genuin service, det märks att Emma, Robert och de andra i butiken vill att deras kunder ska vakna nöjda och utvilade i många år framåt.

-Vi lägger mycket tid på varje kund. Vi vet att det behövs för att kunna hitta rätt säng. Det finns så många olika modeller och typer att man som konsument behöver få guidning genom djungeln av olika sängar. Ofta lägger vi minst 30 till 60 minuter på varje kund så att de ska få tid att prova olika sorter, gärna flera gånger. Vi har en slags runda som vi låter våra kunder gå och mot slutet har vi kommit fram till en vinnare.

Hon menar att allt de behöver är tid från den som kommer in i butiken och vill ha en säng.

Om madrassen har rätt hårdhet ska din ryggrad vara rak.

Så provar du ut rätt säng:

Sovposition: Hur du ligger spelar stor roll när det kommer till valet av din nya säng. Du som sover på rygg behöver bra stöd i stöd i svanken och du som sover på sidan behöver en madrass som låter både axel och höft sjunka ner så att ryggraden kan hållas rak. Sover du på mage är det viktigt med en fastare säng för att vara skonsam mot svanken.

Delad säng: För er som delar säng är det viktigt att båda provar ut den tillsammans. Om ni är olika stora kan det vara läge att välja madrasser med olika hårdhet.

Då ska du byta säng: Bra sängar håller länge men bör bytas efter 15-20 år. Bäddmadrassen byts ut efter sju år eller efter behov och kuddar ungefär vartannat år. För att få ut det mesta av din säng kan du vända på resårkasetten två till fyra gånger per år och bäddmadrassen varje gång du bäddar rent.

Så provar du sängen: Börja med att lägga dig på sidan. Om madrassen har rätt hårdhet är din ryggrad rak. Om det är svårt att vända sig om innebär det att sängen är för mjuk. Prova att ligga på rygg, då ska du få rätt stöd utmed hela ryggen. För att kunna avgöra det behöver du hjälp av två kunniga säljare.

Mer om sängvaruhuset

Emma har själv haft sin Carpe Diem-säng i 12 år och är fortfarande nöjd.
Emma och Robert Högberg driver familjeföretaget.
Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Jönköpings-Postens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan