Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tåg ställs in på grund av ovädret

Annons

Under dagen väntas ett riktigt oväder skölja in över landet. Trafikverket meddelar att flera tåg i Småland och Västergötland kommer att ställas in på grund av kraftig blåst och stora regnmängder. Det kan även ske störningar i färjetrafiken mellan Gränna och Visingsö.

SMHI har utfärdat varningar om kraftiga regn, höga vattenflöden och mycket hårda vindbyar i bland annat Jönköpings län. Vindarna kan komma upp i 24 meter per sekund och på sina håll väntas 35 till 40 millimeter regn. Det finns även risk att de redan fulla sjöarna och vattendragen kan svämma över.

Annons

Annons

På grund av ovädret är det stopp i tågtrafiken på följande sträckor: Halmstad–Jönköping, Vaggeryd–Nässjö, Nässjö–Vetlanda och Nässjö–Hultsfred.

Stoppet gäller från söndag klockan 12.00, och trafiken beräknas återupptas på måndag klockan 12.00.

Störningar i färjetrafiken

Färjetrafiken på Visingsöleden är inte inställd i nuläget, men Trafikverket har gått ut med en varning för störningar på grund av stormvarningen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy