Annons

Annons

Annons

Annons

SDHL 2019/2020

Frågetecken kring HV71:s stjärnduo

Hanna Olsson och Kennedy Marchment saknades i kvartsfinalserien mot Leksand.

Annons

Han kom till HV71 från Djurgården inför säsongen. Nu har Joakim Engström chansen att coacha bort sin gamla klubb från chanserna att vinna SM-guld.

Trots att det finns frågetecken kring två av lagets nyckelspelare så är chanserna till avancemang fortfarande stora, framförallt eftersom den nyblivna HV-tränaren har hittat en svaghet hos sitt gamla gäng.

– Jag har hittat några hål i deras sätt att spela, så vi har lite knep som vi ska ta till, säger han.

HV71 hade inga problem att besegra Leksands IF i SM-kvartsfinalen, om inte annat så talar siffrorna 16-2 för det. Imorgon (läs onsdag) väntar semifinal mot ett Djurgårdens IF som faktiskt är ett av få lag som har lyckats besegra HV-damerna den här säsongen.

– När vi förlorade mot dem senast så gjorde de väl sin bästa match för säsongen samtidigt som vi gjorde en mindre bra match. Det är ett lag som är bra på att skapa lägen och som har många bra skyttar, så ger man dem tid så är de farliga, säger Joakim Engström.

Hur jobbar ni i tränarteamet för att spelarna inte ska underskatta motståndet, med tanke på hur lätt det gick mot Leksand i kvartsfinalen?

– Först och främst så vet alla om att vi möter laget som kom fyra i grundserien och att det är ett lag som har vunnit mot oss tidigare, det är alla medvetna om. Det har varit ett helt annat tryck på träningarna inför de här matcherna jämfört med de förra. Alla vet att det kommer krävas mycket hårdare jobb, för det är något helt annat att möta Djurgården än att möta Leksand.

Annons

Annons

Just att Djurgården har vunnit mot er tidigare, är det en faktor som minskar risken för underskattning?

– Jag tror det. Det måste vara så, för vi vet om att om vi inte har rätt inställning kan det bli 3-1 i arslet som det blev senast.

Joakim Engström om att motivera spelarna inför SM-semifinalen: ”Alla vet att det kommer krävas mycket hårdare jobb, för det är något helt annat att möta Djurgården än att möta Leksand”.

”Har hittat hål i deras sätt att spela”

Joakim Engström anslöt till HV71 inför den nuvarande säsongen. Då kom han senast från ett två års långt uppdrag som assisterande tränare i just Djurgården. Att komma tillbaka till sin gamla arbetsplats blir således inte bara speciellt, det betyder också att han har hyfsat bra koll på motståndet.

Och visst har han hittat hål i motståndarnas spelidé. Hål, som han tänker utnyttja.

– För oss blir det viktigt att vi inte ger deras duktiga spelare utrymme och tid, för då kan de straffa oss. Sen har jag hittat några hål i deras sätt att spela, så vi har lite knep som vi ska ta till – framförallt i anfallszon. Men viktigast av allt är viljan att vinna, säger HV-tränaren.

Du kommer senast från två säsonger i Djurgården och har kvar många av dina gamla spelare i laget, hur blir det känslomässigt för dig?

– Framförallt så ska det bli väldigt roligt. Såklart blir det lite speciellt att första matchen är på Hovet som är min gamla arbetsplats. Men jag skulle säga att det mest är roligt.

Annons

Annons

Frågetecken kring stjärnduo

I kvartsfinalserien saknades stjärnduon Kennedy Marchment och Hanna Olsson. Tillsammans skrapade de ihop 110 poäng under grundserien, vilket säger en del om duons betydelse för HV71. När det nu vankas semifinal är det fortsatta frågetecken kring nyckelspelarnas medverkan.

– Det finns frågetecken kring båda två, vi får se imorgon. Båda är på isen igen i alla fall, säger Joakim Engström och tillägger:

– Det kan vara så att båda följer med upp till Stockholm imorgon och att vi bestämmer oss strax innan uppvärmningen. Men just nu vet vi inte riktigt om de kan medverka.

Annons

Annons

Till toppen av sidan