Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

HV-spelare klara för VM i Kanada

Sanni Hakala, given i det finska landslaget till VM.

Annons

Pasi Mustonen, förbundskapten för det finska damlandslaget i ishockey, har tagit ut truppen som ska spela VM i Kanada om knappt en månad.

I truppen återfinns som väntat både backen Rosa Lindstedt och anfallaren Sanni Hakala från HV71.

Annars har Finland gjort precis det som man bestämde tidigt, man har föryngrat laget rejält vilket innebär att sju nya spelare får chansen i VM.

Det innebår att rutinerade spelare som Riikka Sallinen, Venla Hovi, Isa Rahunen, Ella Vitasuo, Linda Välimäki, Emma Nuutinen och Annina Rajahuhta har försvunnit. En del av dessa har slutat medan andra fått ge utrymme för nya spelare.

Annons

Annons

– Det är en enorm mängd rutin som vi tappat sedan VM i fjol. Vi har varit modiga få vi tagit ut det här laget och satsat medvetet på unga spelare. Om två spelare stått på samma linje har vi sett vem som har större framtidspotential och valt den spelaren, säger Mustonen till Hufvudstadsblaet om sitt lagbygge

Finland har satt en tuff målsättning. Målet är att komma hem med en medalj.

- Laget är byggt med tanke på framtiden. Vi blickar framåt och bygger för kommande mästerskap. De spelare som är med i VM nu är också sannolika spelare i OS om ett par år.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy