Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

IKHP-tjej tog guld i USM

Emma Sandin till vänster var en av deltagarna från jönköpingsområdet som gjorde bra resultat på ungdoms-SM.

Annons

Emma Sandin från IKHP gjorde en bra tävling när hon lyckades knipa segern när ungdoms-SM i friidrott för 15-16-åringar avgjordes i Örebro.

Både Hovslätt och IKHP hade flera aktiva som var med och för flera av dem blev det framskjutande placeringar.

Allra bäst gick det för Emma Sandin som endast hade en rivning på väg upp mot 1,66, en höjd som hon var ensam om att klara. Resultatet innebar nytt årsbästa för hennes del och sedan försökte hon även på den nya personliga rekordet 1,69 men lyckades inte den här gången.

Annons

Tidigare på dagen hade Emma också tävlat i tresteg där det också där blev nytt årsbästa och även personligt inomhusrekord. Resultatet 10.88 räckte till en fjärdeplats, endast 28 centimeter upp till guldmedaljen.

Annons

En fjärdeplats blev det även för IKHP:s Jonatan Lindh som på 60 meter i P16 gjorde en bra tävling. Lite sjukdomsavbrott och skadeuppehåll under våren har gjort att den absoluta toppformen inte hunnit infinna sig men ett mycket bra resultat som lovar stort inför stundande utomhussäsong.

Personligt rekord

På 60 meter i F16 lyckades även IKHP:s Ella Hakeberg ta sig till semifinal i sitt första SM. Nytt personligt rekord med 8.16 som var lite drygt en tiondel från finalplatsen. På plats från IKHP fanns också Måns Sjödell som tävlade flitigt och fick med sig personliga rekord från 60 eterm häck och viktkastning. Även Alma Mennborg tävlade på 1000 meter i F15 och var och nosade på sitt pers även om det till slut fattades någon sekund.

Från Hovslätt var det tre 15-åringar på plats. I P15 tävlade Ted Bohman på 60 meter och 200 meter, där det blev semifinalavancemang på 60 meter och en slutlig 15:e plats på 200 meter. 200 meter är ju en sträcka som det inte går att träna eller tävla på inomhus i Jönköping vilket gör resultatet extra spännande.

I F15 tävlade Clara Nilsson och Lova Ekberg. Clara tävlade på 60 meter och i längd där det blev personligt rekord på 60 meter men det räckte tyvärr inte för vidare avancemang. För Lova var det 60 meter häck och höjd som gällde där 60 meter häck innebar ett nytt personligt rekord men även för henne räckte inte tiden till för att gå vidare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan