Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Motormässan och flera konserter ställs in

Motormässan, som arrangeras av Elmia, ställs in efter regeringens beslut att stoppa alla evenemang med fler än 500 personer. Samtidigt ställs flertalet föreställningar och konserter in.

Motormässan, som arrangeras av Elmia, ställs in.

Motormässan, eller Bilsport Performance & Custom Motor Show, som är planerad att gå av stapeln i påsk ställs in med anledningen av coronaviruset, det rapporterar Sverige Radio Jönköping. Anledningen till åtgärden ska vara regeringens beslut att stoppa alla evenemang med fler än 500 personer tills vidare.

Enligt Sveriges Radio Jönköping bekräftar Lotta Frenssen, vd för Elmia i Jönköping, att vissa mindre branschmässor kommer hållas som planerat under året. Men Motormässan, som brukar locka mellan 70 000-80 000 besökare, kommer inte genomföras.

Annons

Annons

Motormässan är Skandinaviens största bil- och MC-mässa.

Arrangören Albinsson & Sjöberg ställer in motormässan

Hos arrangören Albinsson & Sjöberg råder det full aktivitet.

Hur hanterar man en inställd mässa med så här kort varsel?

– Det är ju ett stort praktiskt arbete att få tag i alla och informera nu, säger säkerhetsansvarig Fredrik Sjöqvist på Albinsson & Sjöberg.

När kommer mässan att hållas?

– Vi skjuter inte upp mässan en månad utan nu blir mässan påsken 2021. Det är ju inget som säger att situationen blir bättre. Vi befarade ju att detta skulle komma under dagen men vi har inte kunnat göra så mycket innan vi väl hade beslutet i vår hand, säger Fredrik Sjöqvist.

Hur gör man om man redan har en biljett?

Vi har lite av ett krismöte här just nu och jobbar för fullt på alla plan för att få fram en strategi. Vi kommer under kvällen lägga upp information på våran hemsida. Många som såklart blir väldigt besvikna och tittar på vad vi kan göra för dem, säger Fredrik Sjöqvist.

Flera föreställningar och konserter ställs in

På Spira ställs föreställningen ART in med Henrik Schyffert, Johan Rheborg och Per Andersson som skulle spelats på fredag och lördag meddelar kulturhuset Spira i ett pressmeddelande.

– Vi beklagar att behöva ställa in den här populära produktionen men tror att publiken har förståelse för det som nu sker. Till sist handlar det om att ta ansvar i en exceptionell situation, för att minska risken för smittspridning, säger Ulrika Josefsson, tillförordnad verksamhetschef.

Annons

– Vi håller löpande informationen med vår publik och pratar med våra externa arrangörer, säger Ulrika Josefsson.

Annons

Kulturhuset Spiras egna föreställningar, fram till och med söndag, kommer att genomföras som planerat. Samtliga spelas i lokaler som rymmer max 380 personer

”Väntar på arrangörerna”

Camilla Fritz på destination Jönköping har just nu en dialog med arrangörerna om hur helgens konserter och föreställningar kommer drabbas berättar hon för P4 Jönköping. Konserter och föreställningar det gäller är Molly Sandén på torsdag kväll, Världens historia med Özz och Måns på fredag och lördag kväll, Petter på lördag kväll samt föreställningen Grease på söndag.

– Vi väntar på vad våra arrangörer till respektive föreställning vill meddela och efter det går vi ut med information så snabbt vi kan, säger Camilla Fritz.

Världshälsoorganisationen WHO beskriver nu coronautbrottet som en ”pandemi”. Det uppger generaldirektören Tedros Adhanom Ghebreyesus på en presskonferens.

Läs mer: Sportevenemang stoppas efter regeringens beslut

Fotnot: Jnytt söker Lotta Frenssen på Elmia för en kommentar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan