Annons

Annons

Annons

Huskvarnabo kan bli ny ordförande

Text: 

Acko Ankarberg Johansson, riksdagsledamot från Huskvarna och ordförande i Socialutskottet, föreslås bli ny distriktsordförande för Kristdemokraterna i Jönköpings län.

Acko Ankarberg Johansson (KD) under politikerveckan i Almedalen. 2019.

På lördag den 14 mars är 126 ombud från partiavdelningarna i länet kallade till årsmötesförhandlingar, skriver Kristdemokraterna i Jönköpings län i ett pressmeddelande. De har då bland annat att ta ställning till vem som ska bli ny partidistriktsordförande.

Annons

Annons

Valberedningen, med ordförande Cecilia Hjorth Attefall i spetsen, har till årsmötet föreslagit distriktets riksdagsledamot Acko Ankarberg Johansson till ny ordförande efter Camilla Rinaldo Miller, kommunfullmäktiges ordförande i Värnamo.

Huskvarnabon Acko, som tidigare var kommunalråd i Jönköpings kommun 1999-2010 och partisekreterare för Kristdemokraterna 2010-2018, är sedan valet 2018 invald som ledamot i Sveriges riksdag, där hon även är ordförande i Socialutskottet.

I valberedningens förslag får Acko sällskap i presidiet av Per Högberg, Mullsjö (1:e vice ordförande) samt Hans Svensson, Vetlanda (2:e vice ordförande).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan