Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

SM-finalen inställd idag och på söndag

Luleås Ronja Savolainen i tisdags mot HV71. Nu kommer hon till Jönköping för att försöka hindra HV att skaffa sig 2-0 i matcher.

Annons

Idag spelas den andra SM-finalen när HV71 och Luleå drabbar samman i Kinnarps Arena.

Men precis som för herrarna igår i Leksand, kommer det bli ödsligt för damerna ikväll eftersom matchen spelas inför tomma läktare.

1788 personer såg HV71 vinna i Luleå senast och därmed skaffa sig 1-0 i matcher. Ikväll finns möjligheten att öka på till 2-0 och därmed skaffa sig matchbollar inför den tredje matchen på söndag som också avgörs i Jönköping.

HV-tränaren Joakim Engström säger till HV:s hemsida:

Annons

- Vi har en god känsla i laget. Att kunna vinna den första matchen på bortaplan senast var starkt och det känns som att vi ”stal” en match av dem. Vi är medvetna om att det kommer bli tufft men vi ser möjligheterna.

Annons

- Luleå är ett lag som gillar att transportera puck och det får de gärna fortsätta med nu också. Det viktigaste är att vi inte släpper in dem i slottet för då är de genast farligare.

HV gör inga ändringar i det lag som vann i tisdags.

Taggat Luleå

Luleå är taggat för att kvittera. Till Luleås hemsida säger storstjärnan Ronja Savolainen:

– Det var vi som styrde matchen och hade mest energi, men vi hade lite motstuds. Samtidigt som vi hade kunnat ha bättre driv mot kassen och mer trafik framför deras målvakt.

Hur ska ni vända på detta?

– Som jag nämnde tidigare, att sätta mer press mot deras kasse. Sen kan vi även bli ännu lite bättre i allt det vi gör, det finns så otroligt mycket kapacitet och energi i detta lag och får vi ut vårt max ska det mycket till för att vi inte ska vinna. Och att vi är noga med avsluten när chanserna dyker upp, att vi verkligen skjuter för att göra mål och inte bara kastar iväg chansen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy