Annons

Annons

Annons

Chefredaktör Nikolics krönikor

”Allt för att hålla nyheterna i gång”

Den senaste veckan har vi sett att intresset – och oron - kring Coronaviruset har varit enormt. Aldrig förr har den lokala nyhetssajten blivit läst så mycket – och aldrig förr har så många på så kort tid valt att bli prenumeranter. Inte konstigt med tanke på att utvecklingen påverkar allt från barnens skolgång, ekonomin, vem som vinner (eller inte vinner) SM-guld i olika sporter, till det allra allvarligaste - människors liv och hälsa.

Text

Vi kommer att göra vårt yttersta för att allmänheten ska känna sig välinformerad och inte utsättas för onödig ryktesspridning. Det är viktigt. Kanske viktigare än någonsin i modern, skriver ansvarig utgivare Herman Nikolic.

Annons

Vi på din lokaltidning tar vårt uppdrag på största allvar – inte minst i tider av kris. Redaktionerna kommer att få prioritera hårt - och virusets effekter kommer att vara det viktigaste vi har att rapportera om den närmaste tiden. Vi gör allt för att hålla nyhetsflödena i gång - bland annat genom att låta medarbetare arbeta hemifrån när det är möjligt eller nödvändigt.

Annons

Det finns dock en risk för att våra sajter, appar och tidningar kommer att ha lite mindre innehåll, färre artiklar, än vanligt den närmaste tiden. Även papperstidningen kan bli tunnare än vad våra läsare är vana vid. Dels på grund av den uppenbara risken med sjuka medarbetare men också för att annonsörerna just nu håller hårt i sina pengar. Många företagare är oroliga för den framtida ekonomin. Andra tycker att det känns fel att annonsera samtidigt som viruset härjar i vårt land.

Annons

Allmänheten ska känna sig välinformerad

Men, tidningen ska ut och sajterna ska fyllas med innehåll. Vi kommer att göra vårt yttersta för att allmänheten ska känna sig välinformerad och inte utsättas för onödig ryktesspridning. Det är viktigt. Kanske viktigare än någonsin i modern tid.

Drygt 300 000 har hittills följt Hall Medias liverapportering om Coronaviruset på våra lokala nyhetssajter. Där hittar du lokala uppdateringar från din näromgivning såväl som riksnyheter och internationella händelser i virusets spår. Nyheter, råd och direktiv står som spön i backen. Vad gäller just nu, vilka är myndigheternas direktiv, hur många är smittade i de olika länen, ska skolorna stänga? Om du inte redan varit inne i chatten, gå gärna till sajten eller appen för att hålla dig uppdaterad – och för att ställa frågor till våra reportrar som snabbt försöker hitta svaren åt dig.

För att den här historien ska kunna få bästa möjliga slut är det viktigt att vi alla samarbetar – och det koordinerat. Visst ska man kunna ifrågasätta och granska myndigheters beslut – och det kommer bland annat vi på lokaltidningen att göra. Men det är också viktigt att vi alla - trots egna känslor och teorier - håller oss informerade och följer det som är beslutat. Springer vi alla åt olika håll är ingenting vunnet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan