Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljungarum

Butikskedja försätts i konkurs

Klädkedjan Joy försätts i konkurs.

Annons

Klädkedjan Joy, med butik på Asecs, försätts i konkurs. Orsaken är en längre tid med negativa ekonomiska resultat.

Modebolaget MQ, som äger Joy, har fattat beslut om att försätta Joy i konkurs eftersom de inte tror att den negativa utvecklingen kan vändas.

Avvecklingskostnaderna bedöms bli 25 miljoner kronor. Det rapporterar tidningen Affärsvärlden.

Annons

”Joys konkursansökan baseras på att Joy är insolvent och saknar förmåga att vända den negativa utvecklingen inom rimlig tid. Joy har under en längre tid haft ett negativt resultat och givet den finansiella situation som MQ-koncernen befinner sig i ser inte MQ förutsättningar för en ytterligare satsning på Joy", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

– Det är naturligtvis ett oerhört tråkigt besked, i synnerhet då vi under den senaste tiden har sett en ökad försäljning av vårens kollektioner som visat potential i delar av affären. Trots omfattande förbättringsåtgärder har detta tyvärr inte räckt hela vägen, varför vi nu tvingas ta det här beslutet, säger Ingvar Larsson, vd för MQ, i pressmeddelandet.

Joy, som i första hand inriktar sig på kvinnligt mode, har 40 butiker. En av dem finns på Asecs i Jönköping.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy