Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

HV71 förlänger med fem spelare

Hanna Olsson stannar i HV71.

Annons

Arbetet med att forma truppen inför kommande säsong är påbörjat. Redan nu meddelar HV71 att man har förlängt med hela fem spelare, samtidigt som två nyckelspelare lämnar klubben.

Säsongen 2019/20 fick ett abrupt slut för HV-damerna. Med en match ifrån SM-guldet ställdes slutspelet in, vilket gjorde att HV71 snuvades på pokalen och fick därmed lämna succésäsongen utan någon medalj.

Nu har arbetet med truppbygget inför kommande säsong påbörjats. Under måndagen presenterade HV fem kontraktsförläningar. Det rör sig om Hanna Olsson, Alba Gonzalo, Felizia Wikner-Zienkiewicz, Jessica Healey och Julia Tylke som samtliga har förlängt sina kontrakt med ytterligare ett år.

Annons

Annons

– Fem spelare som varit en stomme under säsongen och kommer att vara bärande även nästa år. De är samtliga spelare med en stark vinnarmentalitet och en vilja att utvecklas. Vi är väldigt glada över de väljer att fortsätta sina hockeykarriärer i HV71, säger Peter Ekelund, general manager i HV71, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Nu är några pusselbitar på plats. Vi har också fortsatta diskussioner med övriga spelare från säsongen som gick om framtiden.

Hanna Olsson var en av HV-damernas mest lysande stjärnor förra säsongen. Med 46 poäng på 34 matcher i grundserien kom hon åtta i SDHL:s poängliga. Nu belönas 21-åringen med ett nytt kontrakt.

– För mig var det ett självklart val. Jag är tacksam för ett fortsatt förtroende i klubben och trivs väldigt bra. I HV71 får jag stora möjligheter att utvecklas både som spelare och person och ser fram emot ytterligare en säsong, säger hon om beslutat att förlänga kontraktet med.

Kaitlyn Tougas är en av två spelare som lämnar HV71.

Tappar två nyckelspelare

På måndagen blev det även klart att nyckelspelarna Kaitlyn Tougas och Anna Borgqvist lämnar HV71.

– Jag har pratat igenom framtiden med spelarna i laget och i dagsläget är det klart att Anna Borgqvist och Kaitlyn Tougas kommer att gå vidare i sina hockeykarriärer. Vi tackar dem för sina insatser i HV71 och önskar lycka till framöver, säger Peter Ekelund.

Annons

Annons

Kaitlyn Tougas slutade sexa i SDHL:s totala poängligan. Under grundserien stod kanadensiskan för 49 poäng på 36 matcher, vilket följdes upp med ytterligare sex poäng i slutspelet på lika många matcher.

Anna Borgqvist stod i sin tur för 25 poäng på 42 matcher.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy