Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2019/20

Bekräftat i dag: De tar över HV71

HV71:s nya tränarkvartett samlad. Från vänster: Stefan Nyman, Nicklas Rahm, Jonas Holmström och William Rahm.

Annons

Det har spekulerats ett tag. Nu är det klart att Nicklas Rahm blir ny huvudtränare i HV71.

Samma dag som SM-slutspelet ställdes in meddelade Stephan "Lillis" Lundh att han lämnar sin roll som huvudtränare i HV71.

– Min resa tar slut nu. Jag har hållit på med det här så pass länge. Vad jag ska göra i framtiden vet jag inte riktigt ännu, men det blir inte att stå i ett bås i alla fall, sade han till Jnytt.

Nu är det klart hur nästa säsongs tränarkonstellation ser ut. Precis som väntat tar de fyra senaste säsongernas assisterande tränare Nicklas Rahm över som huvudtränare. Vid sin sida får han Stefan Nyman, som får huvudansvar för backarna, och Jonas Holmström som sedan tidigare hade ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

Annons

47-årige Nyman fick i december sparken från sin roll som assisterande tränare för schweiziska SLA-klubben HC Lugano. Innan dess var han assisterande tränare i Djurgården under sex säsonger.

Annons

– En stor ära och en spännande utmaning. Jag har vuxit upp med HV71 och att få förtroendet att bli huvudtränare känns naturligtvis stort. Jag drivs av passion och engagemang i mitt ledarskap och det är något jag ska fortsätta med även som huvudtränare, säger Nicklas Rahm.

Efter fyra år som assisterande tränare får Nicklas Rahm nu huvudansvaret för HV71:s SHL-lag.

Nyman ny assisterande

Ny assisterande tränare i HV71 blir Stefan Nyman som senast kommer från Lugano och innan dess har flera säsonger som tränare bakom sig i Djurgården, Malmö och Södertälje. I HV71 kommer Nyman i första hand ha fokus på det defensiva spelet och backarna.

– Jag fick en bra känsla för HV71 och det upplägget som presenterades för mig. HV71 har alltid ambitionen att vinna och det tilltalar mig. Jag gillar att jobba med människor och brinner för utveckling och det ser jag fram emot att göra i klubben, säger Stefan Nyman.

Sportchefen Johan Hult om den nu presenterade tränarstaben:

– Nicklas Rahm har växt otroligt mycket som ledare under de åren han varit i föreningen. Han har samlat på sig nyttig erfarenhet och är mogen uppgiften som det innebär att vara huvudtränare.

– I Stefan Nyman får vi ett spännande komplement till Nicklas, Jonas och William. Stefan har ett stort driv i sitt ledarskap och gillar att utveckla individen. Han kommer in med mycket erfarenhet och nya influenser.

Annons

Annons

Förutom Nicklas Rahm och Stefan Nyman har målvaktstränaren William Rahm skrivit under ett nytt kontrakt med klubben.

Stefan Nyman blir ny assisterande tränare i HV71, med huvudansvar för backarna.

Viktig pusselbit

– William är en viktig pusselbit när det gäller målvaktsutveckling och videoanalys. Dessutom har han tagit ett stort ansvar när det gäller vårt spel i boxplay. Jättekul att William fortsätter i HV71, säger Johan Hult.

Dessutom har sportchefen Johan Hult själv kritat på ett nytt avtal med HV71.

– Vi är väldigt nöjda med det jobb som Johan gör och vi ser honom som den naturliga ledaren för den sportsliga organisationen även i framtiden. Vad gäller Johan Davidsson, som idag är assisterade sportchef, har vi en pågående dialog med Johan kring hans fortsättning, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.

Kontraktet med Johan Hult gäller i tre år, Nicklas Rahm i två år, Stefan Nyman i tre år och William Rahm i tre år.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy