Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Sportbjässe ansöker om rekonstruktion

Sportkedjan Intersport, som bland annat finns på Asecs i Jönköping. lämnade idag in en ansökan om företagsrekonstruktion.

Annons

Intersport har över hundra butiker i Sverige, bland annat i Jönköping, och cirka 2.000 anställda.

Idag lämnade Intersport Sverige in en ansökan om företagsrekonstruktion till Göteborgs tingsrätt. I och med detta hoppas bolaget att kunna rädda verksamheten, jobben och säkra en ”långsiktig överlevnad”.

Det var sajten Ehandel.se som var först med att rapportera om Intersports ansökan om rekonstruktion.

Annons

Annons

”Bolaget har i grunden en sund underliggande verksamhet och frisk kärna men har, precis som många andra i branschen, drabbats hårt av den senaste tidens minskade handel i kölvattnet av Coronakrisen vilket lett till tillfälliga betalningssvårigheter och en ohållbar kostnadskostym framåt”, skriver man i pressmeddelande.

En rekonstruktion innebär att bolaget skyddas mot en konkurs och att man därigenom får möjlighet att reda ut situationen.

Tungt beslut

Till Ehandel.se säger Intersports vd Marcus Wibergh:

- Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade. Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt. Vi vill fortsätta kunna vara en viktig inköpare för leverantörer, arbetsgivare för medarbetare, hyresgäst för fastighetsbolag och den bästa sportkedjan för våra kunder.

Intersport meddelar vidare att även om försäljningen legat på en låg nivå så har man sett en ökning i e-handeln.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy