Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Modejätte ansöker om konkurs

Annons

Styrelsen för MQ Holding AB, MQ, har idag beslutat om att ansöka om konkurs. Ansökan kommer att inges till Göteborgs tingsrätt under torsdagen den 16 april.

Beslutet om att ansöka om konkurs baseras på kraftigt försämrad försäljning under mars och inledningen av april, skriver man i ett pressmeddelande.

Styrelsen bedömer att förutsättningarna för att fortsätta bedriva MQ:s verksamhet väsentligt har försämrats. Kostnadsbesparingar och åtgärder som man har tagit i samband med pandemin bedöms inte vara tillräckliga.

Annons

MQ, som nyligen bytt namn till Marqet, har redan tidigare haft en tuff ekonomisk situation. Det har heller inte varit möjligt att i nuvarande läge ta del av statliga lånegarantier via bolagets kreditgivare.

Annons

Den 18 mars offentliggjorde styrelsen beslutat att genomföra en företrädesemission under förutsättning av att en extra bolagsstämmans godkännande detta. Men idag ansöker man alltså om konkurs. Företrädesemissionen avbryts och den extra bolagsstämman ställs in.

En alltmer omfattande påverkan av pandemin som bedöms påverka konsumtionsmarknaden även efter COVID-19. Det förändrade konsumtionsbeteende med minskad trafik till butikerna slår hårt mot koncernen då försäljningen på bolagets e-handel inte kan väga upp för den minskade försäljningen i butikerna. Det bedöms inte heller vara möjligt att erhålla ytterligare finansiering som krävs för ett rekonstruktionsförfarande, skriver bolaget i pressmeddelandet.

– Det är ett djupt beklagligt besked som styrelsen tvingats fatta, inte minst för vår personal, våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt vi kunnat för att möjliggöra en fortsättning av verksamheten men under rådande omständigheter får vi inse att det tyvärr inte är möjligt, säger Ingvar Larsson, VD för MQ.

Bolaget har föreslagit advokat Lars-Henrik Andersson från Cirio som konkursförvaltare.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy