Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tågsträcka stängs av – resande får ta bussen

Arbete på sträckan Bankeryd-Jönköping ska börja i slutet av vecka 17.

Annons

Snart börjar förberedelserna inför höstens spårbyte mellan Bankeryd och Jönköping. Det innebär att tågen ersätts av bussar fram till början på juni.

Trafikverket meddelar att det kommer att bli störningar i tågtrafiken på grund av det kabelarbete som ska göras inför höstens spårbyte på Jönköpingsbanan.

Arbetet påbörjas i slutet av vecka 17, alltså i slutet av april, och beräknas vara klart under vecka 23 – i början av juni månad.

– Höstens spårbyte mellan Bankeryd och Jönköping kommer att innebära höjd standard och driftsäkerhet, men även bättre komfort för resenärerna. Vårens kabelarbete på sträckan är ett led i förberedelserna inför spårarbetet, säger Anders Axelsson, projektledare på Trafikverket, i en kommentar.

Annons

Annons

Under avstängningen kommer bussar att ersätta tågen. För exakta tider och hållplatser hänvisar Trafikverket till de tågbolag som trafikerar sträckan.

Även boende längs sträckan kommer att märka av arbetet i form av buller och damm under kortare perioder.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy