Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Varsel i coronakrisen slår hårt mot länet

Annons

I Jönköpings län har över 2 000 personer varslats sedan den 1 mars. Det innebär att länet är det fjärde mest drabbade länet i Sverige. Detta enligt färska siffror från Arbetsförmedlingen.

Jönköpings län har över 2 000 varslade under perioden 1 mars till 12 april, vilket gör länet till det fjärde mest drabbade av varsel till följd av coronautbrottet. Endast Stockholm, Västra Götaland, och Skåne län har fler varslade under samma period.

– Läget på arbetsmarknaden är allvarligt och fortsätter utvecklingen kan vi nå en topp under sommaren med runt 10 procent inskrivna arbetslösa, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Liksom tidigare veckor finns flest personer berörda av varsel om uppsägning inom hotell- och restaurang, bemanning och handel. Men effekterna sprider sig och industrin har under den senaste veckan tagit en större andel, uppger Arbetsförmedlingen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy