Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arbetslösheten ökar i Jönköping

För sjunde månaden i följd stiger arbetslösheten i Jönköping.

Annons

Ny statistik från Arbetsförmedlingen visar på en uppgång i arbetslöshet i Jönköpings kommun. Även i hela Jönköpings län stiger arbetslösheten.

Under mars månad rapporterade Jönköping en total arbetslöshet på 5,8 procent. Det är en ökning med 0,7 procentenheter jämfört med samma tidpunkt i förra året.

Sett till antalet personer betyder det att 4 190 av 72 241 invånare i åldern 16 till 64 år i Jönköpings kommun var inskrivna som arbetssökande. Det är 558 fler än i mars i fjol.

Det är sjunde månaden i följd som arbetslösheten stiger i Jönköping.

Annons

Annons

Största ökning

Jönköping är inte den enda kommunen i Jönköpings län där arbetslösheten går uppåt. Just nu ser man en uppgång i samtliga kommuner. Störst är ökningen i Mullsjö där arbetslösheten stiger med 1,5 procentenheter.

Ligger under snittet i länet

Även om arbetslösheten i Jönköping ökar så ligger den fortfarande under snittet i hela Jönköpings län. 5,8 procent i kommunen jämfört med 6,6 procent i hela länet.

Habo kommun har den lägsta arbetslösheten i länet med 3,4 procent, medan Nässjö har den högsta på 9,8 procent.

I riket som helhet steg arbetslösheten i mars med 0,7 procentenheter jämfört med året innan och ligger nu på 7,6 procent. 247 av 290 kommuner har högre arbetslöshet i dag än för ett år sedan.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy