Annons

Annons

Annons

Fotboll

Klart: Nu får Kabevallen konstgräs

Nu är alla förberedelser i hamn. I höst sätts spaden i marken till den nya konstgräsplanen på Kabevallen i Tenhult – som ska stå klar till vintersäsongen.

– Det känns otroligt kul att det börjar att närma sig, säger Rickard Thorsson i Tenhults IF:s konstgräsgrupp.

Rickard Thorsson och Mattias Fejes på Kabevallens b-plan där det i höst börjar byggas en konstgräsplan.

Efter att ha jobbat med projektet i ett par år kom det glada beskedet i oktober – Tenhults IF beviljades nästan fem miljoner kronor av Allmänna arvsfonden till en belyst konstgräsplan. Det blev startskottet på det stora arbetet som väntade.

Inte bara att få ihop de drygt 2,5 miljoner som återstod för att få ihop budgeten – utan även välja leverantörer av markarbete, belysning och konstgräset. Förra veckan togs beslutet om vilket gräs som ska läggas, vilket också var den sista pusselbiten.

– Projektet har inneburit många arbetstimmar, men det har det absolut varit värt nu när vi snart har kommit i mål. Konstgräsplanen kommer att innebära väldigt mycket positivt för såväl föreningen som samhället i stort, säger Rickard Thorsson i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

– Framför allt kommer det att underlätta för alla våra spelare och ledare under vinterhalvåret. Tidigare har de fått åka till Jönköping på tidiga tider, vilket har gjort att många har fått välja bort träningarna. Nu kommer våra barn och ungdomar – som kommer att ha förtur till tiderna – kunna träna fotboll året runt. Något som ökar kvaliteten, ger bättre utveckling och gör att fler kommer att kunna spela fotboll längre upp i åldrarna, fortsätter han.

Konstgräset som ska läggas är av samma typ som finns på Furuvik i Bankeryd, som Tenhults IF har haft som referensplan vid valet av konstgräs.

Bidragit ekonomiskt

Projektet har genomförts i nära samarbete med Smålands Fotbollförbund, Jönköpings kommun och RF Sisu Småland, parter som också har bidragit ekonomiskt.

Övriga insamlade medel kommer från andra fonder, företag och inte minst privatpersoner som har hjälpt klubben att nå den finansiella målgränsen.

– Det har varit häftigt att följa stapeln som har växt varje vecka sedan i december. Vi har märkt av ett stort stöd från alla och är imponerad över hur alla medlemmar och andra runt omkring föreningen har ställt upp och bidragit, säger Rickard Thorsson.

Bland annat gjordes en försäljning av Ravelli-produkter under vintern som inbringade nästan 200 000 kronor till projektet.

Nu återstår bara själva byggnationen som är tänkt att sätta i gång i mitten av augusti.

– Det känns otroligt kul att det börjar att närma sig. Vi har hela tiden haft ”Tillsammans gör vi det möjligt” som motto för projektet och nu har vi snart gjort det möjligt, alla tillsammans. En mäktig känsla, avslutar Rickard Thorsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan