Annons

Annons

Annons

Annons

Framgångsår för kommunalt bolag

Rötkammare där biologiskt avfall omvandlas till biogas och biogödsel.

Annons

Kommunala bolaget Jönköping Energi avslutade 2019 med en omsättning på 1,4 miljarder kronor och 138 miljoner i vinst. Dessutom placerar de sig bland topp tre i landet vad gäller mest nöjda kunder.

Jönköping Energi har i uppdrag att bidra till utveckling av ett hållbart samhälle, skriver bolaget i ett pressmeddelande, genom att leverera energi- och kommunikationslösningar inom el, värme, kyla, fordonsladdning, elnät och digital kommunikation.

– Aldrig har teknikutvecklingen gått så snabbt och vi måste fortsätta att erbjuda smarta lösningar. Det är de som tror på framtiden och på att saker går att påverka som faktiskt också kommer att bli de som gör det. Vi på Jönköping Energi är en av dem, säger Fridolf Eskilsson, vd Jönköping Energi, i en kommentar.

Annons

Annons

Stadsnätet expanderar

Jönköpings stadsnät Wetternet växer och under 2019 har över 3 000 villor, drygt 900 lägenheter och över 200 nya företagsanslutningar kopplats in. Totalt är cirka 32 000 hushåll och 1 900 företag anslutna till stadsnätet.

Under året har bland annat två olika projekt bedrivits för att testa ny teknik i Lora-nätet. Det ena för att söka efter läckage i fjärrvärmenätet och det andra för att digitalisera väderstationer med hjälp av sensorer. De digitala väderstationerna ska ge säkrare vägbanor och hjälpa Tekniska kontoret med halkbekämpning. Jönköping är först i Sverige med att testa tekniken för det här ändamålet.

Ett samarbete tillsammans med Vätterhem har resulterat i att alla hyresgäster får bredband som en del av lägenhetens standardutrustning. Detta omfattar alla närmare 8 650 lägenheter.

Laddning av elbilar utvecklas

Under året har satsningen på laddning för elbilar och elhybrider ökat. Bolaget erbjuder företag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner helhetslösningar för laddning genom installation och administrationstjänster.

Koncernen avslutade året med att hamna bland topp tre hos de energibolagen med mest nöjda kunder i Svenskt kvalitetsindex kundnöjdhetsmätning. När det gäller fjärrvärme har Jönköping Energi de mest nöjda kunderna i både privat- och företagskategorin.

– Jag gläds åt ett fantastiskt 2019, men nu fokuserar vi framåt och fortsätter att leverera och utveckla energi- och kommunikationslösningar för ett gott samhälle, säger Fridolf Eskilsson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan