Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Klart: Då arrangeras Elmia-mässan

”De nya datumen ger oss en chans att möta ungdomar på fordonsprogrammen innan studenten,” säger Jennifer Erdtman, kommunikationschef Scania.

Annons

Det är nu klart med nya mässdatum för Elmia Lastbil. Mässan anordnas traditionellt i augusti, men på grund av årets uteblivna evenemang kommer den att hållas redan i juni år 2021.

Elmia Lastbil har under flera år arrangerats i augusti månad. På grund av coronapandemin togs beslutet att ställa in årets mässa.

– Mässan är en mycket viktig mötesplats för många medlemmar inom lastfordonsgruppen. Vi tycker därför det är positivt att Elmia Lastbil beslutat att arrangera mässan den 2-5 juni 2021 i Jönköping, säger Carina Jakobsson, vd Translink och ordförande för Lastfordonsgruppen som samlar svenska företag inom produktion av påbyggnader och efterfordon till lastbil.

Annons

Annons

Carina Jakobsson, vd Translink och ordförande för Lastfordonsgruppen.

Sedan flera år tillbaka är det stor brist på chaufförer inom åkerinäringen, skriver Elmia i sitt pressmeddelande. Redan 2017 larmade Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA) om ett beräknat underskott på cirka 50 000 förare fram till 2027.

Möta ungdomar före studenten

Bristen på förare kan komma att accelerera när industri och handel ökar igen i kölvattnet av pandemin. Utöver förare saknas tekniker och mekaniker inom fordonsindustrin. Nära dialog med yrkesskolor har därför varit starkt vägledande i valet av datum för Elmia Lastbil.

– Scania Sverige är mycket positiva till de nya mässdatumen. Det ger oss en chans att möta ungdomar på fordonsprogrammen innan studenten för att presentera oss. Sen är det också en härlig början på sommaren för att möta kunder och alla lastbilsentusiaster innan semestertider. Vi kommer att ha fler intressanta nyheter att presentera, säger Jennifer Erdtman, marknads- och kommunikationschef på Scania Sverige.

–De nya datumen är framtagna i nära diskussion med mässans samarbetspartners, branschens ledande leverantörer, påbyggnadsindustrin och yrkesskolorna. Vi sätter nu extra fokus på skolungdomarna, tredjeårselever som närmar sig studenten. Det finns stora möjligheter till arbete i en för samhället mycket viktig bransch med goda framtidsutsikter, säger Annika Brandin, projektledare för Elmia Lastbil.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy